SD osnivaju Regionalni otkupni centar poljoprivrednih proizvoda - Vijesti.me
BJELOPOLJSKI ODBOR

SD osnivaju Regionalni otkupni centar poljoprivrednih proizvoda

“Osnivanjem ovog centra riješiće se problemi sa kojima se susrijeću poljoprivredni proizvođači u slučajevima postojanja proizvedenog viška, ali i otvoriti nova radna mjesta i poboljšati životni standard”, rekao je Bećirović

Nermin Bećirović
Nermin Bećirović (Foto: Socijaldemokrate)

Socijaldemokrate (SD) Bijelog Polja pokrenuće incijativu za osnivanje Regionalnog otkupnog centra poljoprivrednih proizvoda.

 Odbornik SD u Skupštini Opštine Bijelo Polje, Nermin Bećirović, rekao je da će projekat ubrzo biti predstavljen i da će njegova realizacija biti u fokusu djelovanja te partije na lokalnom nivou.

 Kako se navodi u saopštenju, izrada projekta je prepuštena timu stručnjaka koji će uraditi nacrt, a nakon čega će biti održane javne rasprave sa građanima kako bi njegovo sprovođenje u potpunosti korespondiralo potrebama te sredine, ali i stabilnom i održivom ekonomskom razvoju.

“Projekat Regionalnog otkupnog centra poljoprivrednih proizvoda odnosi se na osnivanje pomenutog otkupnog centra sa pratećim logističkim centrom, skladištem i centrom za proizvodnju i preradu, a na taj način ćemo aktuelizovati program agresivnog ekonomskog razvoja, našeg trećeg velikog cilja, jasnim, konkretnim i razvojno orjentisanim aktivnostima”, kazao je Bećirović.

On je dodao da je razvoj sjevera jedino moguće podsticati projektima i investicijama koje su isplative i korisne za sugrađane.

“Osnivanjem ovog centra riješiće se problemi sa kojima se susrijeću poljoprivredni proizvođači u slučajevima postojanja proizvedenog viška, ali i otvoriti nova radna mjesta i poboljšati životni standard”, rekao je Bećirović.

U SD Bijelo Polje smatraju da je formiranje jednog takvog centra preduslov napretka i razvoja grada i cjelokupnog sjevera, s ciljem ravnomjernog ekonomskog razvoja.

“Regionalni otkupni centar za poljoprivredne proizvode je projekat zaokruženog ciklusa, čiji benefiti će se osjetiti u sektorima proizvodnje, prerade, otkupa, a brendiranjem bjelopoljskog proizvoda poboljšala bi se i ukupna izvozna politika”, zaključio je Bećirović.