SDP Tivat: Kusovca aerodrom zanima kao da je u Šavniku, Nurković simulira javnu raspravu

Radnici aerodroma u Tivtu sinoć održali su zbor na kome su odlučili da organizuju proteste, ukoliko MSP nastavi sa sprovođenjem u djelo namjere da raspiše tender za davanje vazdušnih luka u Tivtu i Podgorici u koncesiju
515 pregleda 4 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Aerodromi Crne Gore
Aerodrom Tivat, Foto: Aerodromi Crne Gore
Ažurirano: 28.08.2018. 14:56h

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Tivta podržao je danas zahtjeve radnika aerodrome u tom gradu koji od Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) traže da ne nastavi prostupak raspisivanja tendera za izdavanje vazduških luka u Tivtu I Podgorici u koncesiju, prije nego što se potpiše kolektivni ugovor na nivou preduzeća Aerodromi Crne Gore.

“Snažno podržavamo zahtjeve radnika da njihova prava budu zaštićena kolektivnim ugovorom, kako ne bi postali kolateralna šteta dogovora Vlade i budućih koncesionara. Samo davanje aerodroma pod koncesiju sa ovakvim sadržajem koncesionog akta i ugovora predstavlja i “zakivanje” postojećeg stanja sa minornom obavezom povećanja kapaciteta i uz enormnu korist po koncesionara", saopštla je SDP Tivta, pozivajuči sve opozicione partije u tom gradu na zajednički dogovor po pitanju aerodroma “kako bi stali u blok za odbranu prava Tivta i naših građana.”

Radnici aerodroma u Tivtu sinoć održali su zbor na kome su odlučili da ukoliko MSP nastavi sa sprovođenjem u djelo namjere da raspiše tender za davanje vazdušnih luka u Tivtu i Podgorici u koncesiju, radnici organizuju proteste.

To će se dogoditi ukoliko u najskorije vrijeme i Bord direktora preduzeće Aerodromi Crne Gore ne potpiše već odavno pripremljeni i usaglašeni predlog kolektivnog ugovora na nivou te kompanije, a što bi zaposlenima obezbjedilo kakvu-takvu pravu sigurnost pred najavljenu „valorizaciju“, odnosno privatizaciju aerodroma.

MSP kojim rukovodi Osman Nurković (BS) je inače, pripremilo nacrte koncesionog akta i koncesionog ugovora za aerodrome koje je stavilo na javnu raspravu što traje do 10. septembra.

“Najava 'valorizacije' crnogorskih aerodroma je toliko transparentna da se javna rasprava o tom pitanju vodi u vrijeme kolektivnih godišnjih odmora, što dovoljno govori o koristi koju će na osnovu ovog posla imati građani Tivta i Crne Gore. OO SDP Tivat već više od godinu dana upozorava na ovaj scenario od kojeg koristi imaju izabrani pojedinci, a štetu radnici aerodroma, opština Tivat i cijela Crna Gora. Na žalost, do sada se aktuelna tivatska vlast nije miješala u ovo pitanje, ponašajući se kao da se aerodrom nalazi u Šavniku, a on u stvari predstavlja žilu kucavicu ukupne tivatske ekonomije", ocijenio je SDP Tivta, dodajući da podržava zahtjeve radnika tivatske vazdušne luke i poziva opoziciju na zauzimanje zajedničkog stave vezanog za namjeru Vlade da aerodrome da u dugoročni zakup.

Bonus video: