Seferović: Cilj privlačenje investicija i poboljšanja poslovnog ambijenta

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović je istakao važnost saradnje sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori
83 pregleda 1 komentar(a)
Edin Seferović, Foto: AmCham Montenegro
Edin Seferović, Foto: AmCham Montenegro
Ažurirano: 29.05.2014. 19:03h

Aktivnosti Američke privredne komore usmjerene su na unaprijeđenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori u svim oblastima, a rad Komiteta za nekretnine predstavlja primjer aktivnog zalaganja u cilju poboljšanja trenutne situacije u tom sektoru, rekao je izvršni direktor Komore, Edin Seferović.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je, u cilju analize stanja i razmatranja daljih koraka za unaprijeđenje poslovnog ambijenta i saradnje sa investitorima, održan radni sastanak sa članovima Komiteta za nekretnine.

"Pozicioni dokument Komiteta za nekretnine predstavlja presjek promjena koje treba napraviti u cilju privlačenja investicija i poboljšanja ukupnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori", rekao je Seferović.

Povod za susret je finalizacija višemjesečnog rada Komiteta za nekretnine, a rezultirao je kvalitetnim pozicionim dokumentom, koji sumira ključne poslovne izazove u sektoru građevinarstva sa kojima se članice Američke privredne komore srijeću u svom poslovanju.

Dokument je sastavljen u cilju prepoznavanja prepreka u poslovanju i ukazivanja na potencijal za poboljšanje regulatornog okvira i prakse u oblasti nekretnina u Crnoj Gori, a date su i odgovarajuće preporuke koje bi, prema mišljenju Komiteta za nekretnine, doprinijele poboljšanju opšte situacije u ovoj oblasti.

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović je istakao važnost saradnje sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori, kao jednim od najznačajnijih partnera, naglašavajući važnost kontinurane i konstruktivne komunikacije među subjektima, koji kreiraju trendove, u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta u državi.

"Današnji sastanak i debata je još jedan dokaz naše posvećenosti unaprijeđenju saradnje i iniciranju aktivnosti koje doprinose jačanju naše pozicije na nacionalnom i globalnom nivou, a sa aspekta sigurnosti poslovanja i ulaganja", kazao je Gvozdenović.

Bonus video: