Sekulić i Počivalšek: Ojačati skonomsku saradnju Crne Gore i Slovenije

"Planirano je i da privrednici iz Slovenije prenesu iskustva crnogorskim kolegama, u cilju ostvarivanja dobre saradnje i stvaranja novih poslovnih mogućnosti", navodi se u saopštenju
71 pregleda 0 komentar(a)
Slovenija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Slovenija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.09.2017. 12:01h

Ekonomsku saradnju Crne Gore i Slovenije trebalo bi ojačati, čemu bi mogao da doprinese Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum, ocijenjeno ja na sastanku ministara ekonomije dvije zemlje, Dragice Sekulić i Zdravka Počivalšeka.

Na sastanku, organizovanom u okviru Međunarodnog sajma preduzetništva u Celju, dogovoreno je da se Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum održi 7. i 8. novembra u Crnoj Gori.

Iz crnogorskog Ministarstva ekonomije saopšteno je da su tokom sastanka obje strane poručile da su zadovoljne zbog učešća Crne Gore na sajmu, kao i da se nadaju da će ekonomska saradnja dvije zemlje biti ojačana.

"Upravo je kao jedan segment nastavka saradnje definisan Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarsva su kazali da je u okviru foruma planirano odražavanje sastanaka crnogorskih i slovenačkih privrednika, predstavnika resornih ministarstava i privrednih komora u cilju jačanja ekonomskih veza dvije zemlje.

"Planirano je i da privrednici iz Slovenije prenesu iskustva crnogorskim kolegama, u cilju ostvarivanja dobre saradnje i stvaranja novih poslovnih mogućnosti", navodi se u saopštenju.

Sekulić je u utorak otvorila izložbeni prostor crnogorskih privrednika na sajmu.

Iz Ministarstva su podsjetili da će oko 30 crnogorskih kompanija iz različitih sektora, među kojima je najveći broj onih iz prehrambene i prerađivačke industrije, kao i uslužnih djelatnosti, predstaviti na sajmu proizvode i usluge.

Na sajmu će, pored proizvoda i usluga preduzeća, biti predstavljena i investiciona klima u Crnoj Gori.

Bonus video: