Seshadri i Marković: Fiskalna strategija daje očekivane rezultate

"Ova Vlada će se pridržavati svih obaveza koje proizilaze iz našeg Programa fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem“, rekao je Marković
217 pregleda 0 komentar(a)
Seshadri i Marković, Foto: Gov.me
Seshadri i Marković, Foto: Gov.me

Fiskalna strategija, koju je Vlada usvojila prije dvije godine, sprovodi se uspješno i generalno daje dobre i očekivane rezultate, ocijenili su premijer Duško Marković i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Crnu Goru, Srikant Seshadri.

Marković i Seshadri, koji predvodi delegaciju MMF-a, su danas na sastanku u Podgorici ocijenili i da održavanje fiskalne discipline ostaje prioritet Vlade i u narednom peirodu.

"Ova Vlada će se pridržavati svih obaveza koje proizilaze iz našeg Programa fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem“, rekao je Marković.

Marković i Seshadri su, kako je saopšteno iz Vlade, konstatovali da je privredni rast u prethodne dvije godine premašio očekivanja međunarodnih eksperata.

"Oni su ukazali da tako visoka osnovica predstavlja izazov i u ovoj godini i u narednom periodu, posebno po okončanju izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare“, navodi se u saopštenju.

Marković je u tom kontekstu ponovio odlučnost Crne Gore da nastavi rad na stvaranju svih pretpostavki za definisanje planskih i finansijskih elemenata nastavka gradnje autoputa na principu održivog rješenja.

Delegacija MMF-a je saopštila da će u narednom periodu u njenom fokusu biti reforma penzionog sistema, optimizacija javnog sektora i puna harmonizacija domaćeg poreskog sistema sa sistemom Evropske unije (EU).

Bonus video: