Simović: Mi smo novo lice SSCG, popravićemo imidž među mladima

Konstitutivnoj sjednici je prisustvovalo više od 50 članova predstavnika mladih, koje su delegirali granski sindikati i sindikalna povjereništva
2 komentar(a)
SSCG, Foto: Arhiva Vijesti
SSCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.02.2015. 13:29h

Odbor mladih Saveza sindikata (SSCG) izabrao je za predsjednika tog tijela Marka Simovića, dosadašnjeg člana Odbora mladih Sindikata kulture.

Iz SSCG je saopšteno da je Simović, na konstitutivnoj sjednici Odbora mladih, kazao da je potrebno sagledati šta je urađeno do sada i utvrditi na koji se najbolje mogu unaprijediti prethodna iskustva.

"Mislim da ćemo na kvalitetan način odgovoriti tom zadatku. Cjelokupna politika rada SSCG treba da se zasniva na Odboru mladih. Mladi ljudi su ti koji treba da preuzmu inicijativu, jer će oni sjutra doći u situaciju da moraju da se bore za svoja prava", rekao je Simović.

Odbor mladih bi, kako je dodao, u narednom periodu trebalo da preuzme aktivniju ulogu u radu SSCG.

"Mi smo novo lice SSCG. Popravićemo imidž među mladima i truditi se da štitimo njihova prava u budućnosti", naveo je Simović.

Konstitutivnoj sjednici je prisustvovalo više od 50 članova predstavnika mladih, koje su delegirali granski sindikati i sindikalna povjereništva.

Odbor mladih SSCG čine mladi ljudi, članovi sindikata do 35 godina, kao i osobe koje svojim znanjem i umijećem mogu doprinijeti jačanju organizacije.

"Mladi su prepoznali sindikat kao jedinu instituciju koja može da ih zaštiti na tržištu rada, naročito od poslodavaca koji ne poštuju zakone i prava zaposlenih", navodi se u saopštenju SSCG.

Članovi Odbora mladih, kako je objašnjeno, putem sindikata učestvuju u kreiranju politike rada i zapošljavanja.

"Oni svojom pokretačkom snagom, kreativnošću i mladalačkom energijom mogu i svakako imaju razlog za borbu i vjeru u dostizanje dostojanstvenih uslova života i rada", zaključuje se u saopštenju SSCG.

Bonus video: