Simović: Ubrzati radove na izgradnji Kuće voća

Potpredsjednik Vlade je ponovio, kako je saopšteno, da će Kuća voća biti nova vrijednost za Andrijevicu i dobro za brojne, vrijedne poljoprivredne proizvođače
1767 pregleda 0 komentar(a)
Simović u obilasku objekta, Foto: Vlada Crne Gore
Simović u obilasku objekta, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je u Andrijevici obišao radove na izradnji Kuće voća, gdje je iskazao potrebu da se radovi na izgradnji ubrzaju, jer, kako je kazao, postoje pretpostavke za uspješnu realizaciju projekta, kroz obezbijeđena sredstva u kapitalnom budžetu u iznosu od 1,3 miliona eura, za prošlu i ovu godinu.

„Tokom prošle godine sam bio ovdje i uvjerio se u dobru dinamiku početnih radova. Danas želimo da pošaljemo poruku da treba ubrzati građevinske radove“, kazao je Simović.

Veoma je važno, kako je istakao, da su pokrenute i aktivnosti na razradi tehnološkog projekta i treba sinhronizovati građevinske radove sa konačnim rješenjima u tehnološkom projektu.

Prema riječima Simovića, obezbijeđena su sredstva za nabavku opreme, kroz MIDAS projekat koji se realizuje u saradnji sa Svjetskom bankom.

"Potpredsjednik je ponovio da će Kuća voća biti nova vrijednost za Andrijevicu i dobro za brojne, vrijedne poljoprivredne proizvođače, prije svega voćare sa područja Andrijevice i šire, kroz stvaranje mogućnosti za otkup i dodate vrijednosti kroz preradu. Kuća voća, kako je dodao, biće ne samo razvojni impuls za poljopriverdu, već i svojevrsna turistička atrakcija ovog područja", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Bonus video: