Sindikat Fabrike mineralne vode “Bjelasica Rada" prijeti štrajkom

Upućen je dopis izvršnom direktoru Goranu Čabarkapi da „preduzme sve mjere“ kako ne bi došlo do obustave rada, jer su radnici na ivici.
96 pregleda 0 komentar(a)
voda, rada, Foto: Arhiva "Vijesti"
voda, rada, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.06.2011. 19:34h

Sindikat Fabrike mineralne vode AD “Bjelasica Rada“ u stečaju je saopštio je da je upućen dopis izvršnom direktoru Goranu Čabarkapi da „preduzme sve mjere“ kako ne bi došlo do obustave rada, jer su radnici na ivici.

“Uvođenjem stečaja u maju 2007, otpuštena su 54 radnika uz čvrsto obećanje gospode Šotre i Aprcovića da će doći do brzog ozdravljenja firme. Dešava se suprotno, proizvodnja ima mali broj radnih dana i proizvedeno čeka na prodaju i naplatu”, piše u saopštenju predsjednika sindikata Stanke Nišavić.

Dodaje se da je u “opštem interesu da fabrika radi, ali da su plate ponižavajuće i neredovne sa po četiri mjeseca kašnjenja nasuprot menadžmentu čije su zarade enormno visoke i sa nikakvim radnim rezultatima.

“Molimo vas da provjerite koliko je novoprimljenih radnika i da se provjere njihove zarade i radni rezultati. Nekoliko puta smo ukazivali na lošu politiku poslovanja i naplatu, a što direktno proizvodi niz tekućih problema i zauzvrat dobili ignorisanje naših zahtjeva”, navodi se u dopisu.

Zaključuje se da je neophodno pokrenuti proizvodnju, prodaju i naplatu, izmiriti obaveze prema radnicima kao i zaostale zarade i doprinose i obezbijediti novac pojedinim radnicima za liječenje koje je definisano kolektivnim ugovorom.

Ostavljen je rok do 30. juna, u suprotnom generalni štrajk biće organizovan u jeku sezone.

Dopis je upućen ministrima poljoprivrede i rada i socijalnog staranja Tarzanu Miloševiću i Suadu Numanoviću, gradonačelniku, granskom sindikatu, OSP, stečajnom upravniku i sudiji i Euro fondu.

Bonus video: