Sindikat Rudnika boksita se žali sudu: Pokušaće da spriječe da Ambijent dobije plac

Sindikalci tvrde da firma Ambijent na sedmoj prodaji nije mogla preuzeti plac radničke organizacije po osnovu njenog duga
1 komentar(a)
Rudnik boksita, Foto: Ivan Petrušić
Rudnik boksita, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 20.03.2017. 20:50h

Sindikalna organizacija Rudnika boksita u stečaju podnijela je Privrednom sudu zahtjev za otklanjanje nepravilnosti u postupku izvršenja u vezi sa naplatom potraživanja preuzimanja atraktivnog placa površine 18.622 kvadrata u Nikšiću, saznaju “Vijesti”.

Firma Ambijent AGM iz Podgorice, Božidara Draganića, nastala seljenjem sjedišta rožajske firme Ambijent AGM u Glavni grad, kao povjerilac preuzela je krajem prošle sedmice za potraživanje (sa kamatama i troškovima) u iznosu od 171.978 eura, atraktivni plac Samostalnog sindikata Boksita u centru Nikšića.

Sindikalci tvrde da firma Ambijent na sedmoj prodaji nije mogla preuzeti plac radničke organizacije po osnovu njenog duga.

Radnici Boksita najavili su da neće dozvoliti preuzimanje ovog placa, prvobitno procijenjenog na 1,7 miliona eura, na način kao što je to uradila firma Ambijent u izvršnom postupku.

Izvršni postupak je tokom sedme javne prodaje realizovan u Podgorici, u kancelariji javnog izvršitelja Dejana Kekovića.

Iz Firme Ambijent su saopštili da im nije bio cilj da preuzmu zemljište nego do naplate dug od Sindikata Rudnika boksita, kao i da se radi o potraživanju koje je utvrđeno pravnosnažnom sudskom presudom Privrednog suda u Podgorici P.br. 771/12.

Bonus video: