Skupština još jednom ponižena

Damjanović ocijenio da je održavanje sjednice dvaju odbora na zahtjev Brkovića novo poniženje parlamenta
3539 pregleda 6 komentar(a)
Tražili oprost koncesione naknade: Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Tražili oprost koncesione naknade: Vektra Jakić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.12.2018. 07:15h

Stavljanje Skupštine i skupštinskih odbora u funkciju podrške sumnjivom biznisu novo je poniženje već ponižene i za dvije godine unižene institucije, kazao je “Vijestima” nezavisni poslanikAleksandar Damjanović povodom održavanja zajedničke sjednice skupštinskih odbora za poljoprivredu i ekonomiju, a na zahtjev vlasnika Vektre Jakić biznismena Dragana Brković da bi mu se oprostio dio koncesionih naknada.

“Umjesto da se dio poslanika vladajuće koalicije kojima je palo na pamet da se igraju zajedničkih sjednica jednopartijskih odbora bar zamisli nad činjenicom da u parlamentu i odborima nema više kontrolne i nadzorne funkcije, ozbiljnih kontrolnih saslušanja i parlamentarnih istraga, gaženje parlamentarizma se nastavlja punom parom. Umjesto da se detaljno analizira politika u oblasti koncesija na tragu onoga što je matični odbor za ekonomiju zajedno sa DRI utvrdio u prošlom sazivu kroz više saslušanja i rasprava o koncesijama, a što je rezultiralo smjenama pojedinih funkcionera i donošenjem skupštinskih zaključaka, jedan dio poslanika vladajuće koalicije očigledno odrađuje ranije preuzete obaveze i ruga se građanima”, kazao je Damjanović.

On je dodao da neće biti iznenađenje da neki od siijaset suštinski jednopartijskih odbora, recimo, organizuje sjednicu i pozove Svetozara Marovića da im se obrati preko linka i objasni domete budvanske vlasti u oblasti investicionih ulaganja.

Sjednica dva odbora je organizovana u petak, ali zamisao Brkovića i predsjednika Odobra za turizam Petra Ivanovića nije realizovana. Direktor Uprave za šume Nusret Kalač je kazao da je Upravni sud odbio žalbu “Vektre Jakić” na utvrđivanje iznosa koncesione naknade i presudio da mu se moraju obračunati kako je DRI navela. Isti stav imali su na sjednici predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Poreske uprave i DRI.

Bonus video: