SNP: Poskupljenje benzina će proizvesti domino efekat

481 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Novo poskupljenje benzina u Crnoj Gori posljedično će proizvesti domino efekat i dovesti do povećanja cijena ostalih usluga, ali i namirnica, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Novo poskupljenje goriva u Crnoj Gori glavna je tema naših građana. Nakon poskupljenja goriva u martu i početkom aprila, što je predstavljalo veliki udar na skroman budžet građana, početkom sedmice je stiglo još jedno“, kazali su predstavnici SNP-a.

Oni su dodali da je posljednje poskupljenje građane ostavilo u nevjerici da gorivo može za tako kratak period da poskupi deset ili više centi po litru.

„Uz poskupljenje električne energije, koje nam je predstavljeno kao nevjerovatna povoljnost, kao i najavu povećanja cijena taksi usluga, stigla je i vijest o skoku cijene goriva, što će posljedično proizvesti domino efekat“, reklis u predstavnici SNP-a.

Oni su naveli da će to dovesti i do povećanja cijena ostalih usluga, ali i namirnica.

Litar eurosuper 95 i 98 od utorka je skuplji tri centa i košta 1,37 eura, odnosno 1,41 eura. Cijene eurodizela i lož ulja za veleprodaju ostale su nepromijenjene i iznose 1,25 eura, odnosno 1,22 eura.

Iz SNP-a su saopštili i da je cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti.

Predstavnici SNP-a su podsjetili i da je sadašnji predsjednik Crne Gore i bivši premijer, Milo Đukanović, prije nekoliko godina rekao da je gorivo luksuz i da se građani moraju navikavati na oscilacije kada su u pitanju cijene tog energenta.

„Međutim, nije nas podučio kako da živimo od plata koje iznose 300 eura i od penzija od svega 200 eura, a da uspijemo da platimo struju i gorivo, stanarinu, hranu i da podmirimo sve ostale potrebe“, kazali su iz SNP-a.

Bonus video: