SNP: Rok za penzionisanje stečajaca kraj 2015.

0 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 20.07.2015. 06:33h

Socijalistička narodna partija očekuje da Skupština Crne Gore usvoji izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje je predložio SNP, odnosno da ih podrži najmanje ona većina koja je izglasala prethodni zakon, kazala je portparolka SNP, Slađana Kaluđerović

"Izmjenama zakona predlaže se produženje roka za podnošenje prijava radnika koji su stekli uslove za penziju, a čija su preduzeća u stečaju.Imajući u vidu da veliki broj osiguranika na koje se ovo pravo odnosi nije bio u mogućnosti da, zbog kratkog roka isto ostvari, SNP je predložio produženje roka do 31. 12. 2015. godine", kazala je Kaluđerović.

SNP poziva predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića da raspravu o ovoj tački dnevnog reda, kao i o ostalim koje je inicirao SNP, ima prioritet, "jer se radi o rješavanju životnih pitanja značajnog broja radnika i građana Crne Gore."

"SNP poziva građane Crne Gore, koji treba da ostvare prava po osnovu ovog zakona, da od utorka, 21. jula, u periodu od 10 do 13 časova, u direktnoj komunikaciji sa savjetnicima u Klubu poslanika SNP, pozivom na brojeve 020-404-510 i 020-404-551, postave pitanja ili iznesu svoje sugestije vezano za predložene izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju", kazala je Kaluđerović.

Bonus video: