Sporazum za nabavku 40 vozila "škode"

Skupa obnova voznog parka Uprave za inspekcije na tenderu bez konkurencije. Nabavka vrijedna 720.000 eura
4434 pregleda 4 komentar(a)
Već imaju 115 vozila: Košuta, Foto: Savo Prelević
Već imaju 115 vozila: Košuta, Foto: Savo Prelević

Direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović, potpisao je sa direktorom firme Autočačak Podgorica Željkom Rajkovićem ugovor o pružanju usluga i zakupu 40 “škodinih” vozila, kao i okvirni sporazum o trajanju zakupa za potrebe Uprave za inspekcijske poslove, na period od 48 mjeseci, po čijem isteku će vozila biti vraćena.

Ugvorom je predviđeno da vozila budu isporučena u roku od 90 dana, nakon čega će biti podijeljena inspekcijskim službama.

Sastavni dio potpisane dokumentacije je antikorupcijska klauzula u kojoj se navodi da je postupak javne nabavke “pravno valjano sproveden i ugovor zaključen uz poštovanje antikorupcijskih pravila, bez ijedne nedozvoljene radnje” u smislu člana 15 Zakona o javnim nabavkama.

Uprava za inspekcijske poslove, kojom rukovodi funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Alija Košuta, naručila je posredstvom Uprave za imovinu u četvorogodišnji zakup 40 vozila procijenjene vrijednosti 720 hiljada eura.

Ova institucija u svom posjedu već ima 115 vozila.

Na tenderu na kojem nije bilo konkurencije, jedinu ponudu vrijednu 715.200 eura dala je podgorička firma Autočačak, koja je ponudila 30 „škodinih“ modela „rapid“ i 10 džipova „karok“.

Jedini ponuđač dao je cijenu mjesečnog zakupa 40 vozila u iznosu od 14.900 eura, a na godišnjem nivou 178.800 eura.

Na godišnjem nivou službenici Uprave su ovu nabavku usluge procijenili na 180.000 eura.

Bonus video: