Sportista i advokat klijenti HSBC banke

“Marovićev račun nesporan čim su vlasti u Francuskoj papire proslijedile Britaniji i Grčkoj”
8 komentar(a)
Miranda Patrucić, Foto: Screenshot:TV Vijesti
Miranda Patrucić, Foto: Screenshot:TV Vijesti
Ažurirano: 15.03.2015. 09:40h

Novinarka OCCRP-a Miranda Patrucić rekla je da tajne račune u švajcarskom ogranku HSBC banke iz Crne Gore imaju još jedan advokat i sportista.

“Procijenili smo da nema javnog interesa da njihova imena budu objavljena,” objasnila je ona gostujući na Televiziji Vijesti.

Ona je kazala da su dokumenta o tajnim računima u HSBC banci, uključujući račun porodice Svetozara Marovića, dobijena od izvora iz francuske policije i nema sumnje da se radi o autentičnim papirima. Patrucić je kazala da se radi o elektronskim dokumentima i da zato nemaju pečate ni potpise.

"Čim su vlasti u Francuskoj to proslijedile vlastima u Britaniji i vlastima u Grčkoj onda je ovo autentično", navela je novinarka, koja je i autor čuvenog serijala tekstova o Familiji Đukanović, u kome su otkrivene Vladine beneficije za Prvu banku.

Patrucić je rekla da je na računu porodice Marović u švajcarskoj banci u jednom momentu bilo 3,8 miliona dolara. Opisala je da za sina Svetozara i Đorđine Marović, Miloša, stoji napomena da je tada bio maloljetan i naznaka kada navršava 18 godina. “Vidi se da je kao identifikacioni dokument korišten pasoš koji je izdao MUP u Budvi, da je državljanstvo jugoslovensko, vide se tačni datumi i mjesta rođenja, kodni nazivi računa”, rekla je novinarka.

U dokumentu se navodi i da su Marovići odlučili da sva korespondencija ostane u banci, odnosno da im ne stiže na adresu u Budvi. Marović je u prvoj izjavi izbjegao da direktno potvrdi ili demantuje da je njegova porodica raspolagala sa 3,8 miliona dolara prije nekoliko godina. M.R.

Bonus video: