SSCG: Evropska konfederacija sindikata podržala Marka Nikčevića

1 komentar(a)
Evropska konfederacija sindikata , Marko Nikčević, Foto: SSCG
Evropska konfederacija sindikata , Marko Nikčević, Foto: SSCG
Ažurirano: 08.06.2015. 08:40h

Evropska konfederacija sindikata (EKS) dala je podršku Marku Nikčeviću,saopšteno je iz Saveza sindikata Crne Gore (SSCG).

"Nikčević je preuzeo poziciju generalnog sekretara u novembru 2013. i otpočeo dalekosežne reforme sindikata, uključujući eksternu reviziju. Otkrivena je enormna finansijska zloupotreba i o tome je obavIješteno Specijalno državno tužilaštvo za organizovani kriminal. U martu 2015.godine, oponenti rukovodstva SSCG organizovali su puč da smijene Nikčevića i za to dobili podršku od strane Ministarstva rada", ističe se u saopštnju konfederacije.

Kako dodaju iz EKS, registraciju novog rukovodstva SSCG od strane Ministarstva rada smatraju nelegalnom, i ne priznaju to novo rukovodstvo.

"Povodom paljenja automobila generalnog sekretara SSCG, Marka Nikčevića, Generalna sekretarka EKS, Bernadet Segol je izjavila: "Snažno osuđujem napad na automobil Nikčevića, i EKS će nastaviti da podržava legitimno rukovodstvo SSCG". EKS će raspravljati o ovom pitanju na sjednici Izvršnog odbora sredinom juna. SSCG je primljen u svojstvu punopravnog člana EKS od marta 2015.godine, upravo zbog dubokog i odvažnog reformskog procesa započetog krajem 2013.godine", zaključuje se u saopštenju SSCG.

Bonus video: