SSCG: Sačuvali smo minuli rad za stalno, a ne samo na tri mjeseca

SSCG će, kako su najavili njegovi predstavnici, u budućem periodu od tri mjeseca, kvalitetnim i efikasnim socijalnim dijalogom sa Vladom, naći najbolja rješenja za minuli rad i ostala otvorena pitanja koja se tiču prava zaposlenih
4 komentar(a)
SSSCG, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
SSSCG, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 28.12.2016. 12:55h

Savez sindikata (SSCG) je kroz argumentovani socijalni dijalog sa predstavnicima Vlade, uspio da sačuva minuli rad, odnosno njegovo neobračunavanje u narednoj i 2018. godini, tvrde predstavnici te sindikalne asocijacije.

„SSCG je sačuvao institut minulog rada za stalno, a ne samo na tri mjeseca“, navodi se u saopštenju.

SSCG će, kako su najavili njegovi predstavnici, u budućem periodu od tri mjeseca, kvalitetnim i efikasnim socijalnim dijalogom sa Vladom, naći najbolja rješenja za minuli rad i ostala otvorena pitanja koja se tiču prava zaposlenih.

Predstavnici SSCG su kazali da su aktivnosti te sindikalne organizacije bile i biće usmjerene na unaprijeđenje socijalnog dijaloga i položaja tog sindikata kao socijalnog partnera za zaštitu stečenih prava zaposlenih, a ne na zaštitu prava prvenstveno onih sa najvećim zaradama.

„Razultati rada SSCG u punom svijetlu će se pokazati u budućem periodu, gdje će članstvo i zaposleni uvidjeti da smo istinska reprezentativna sindikalna centrala koja se ne bavi populističkom politikom“, rekli su iz SSCG.

Oni su dodali da se uspjesi SSCG mogu mjeriti zaštitom prava zaposlenih, a ne samo žaljenjem njihove sudbine.

Bonus video: