Stambeni fond se spasio: CFSSI neće u stečaj

Prema rješenju o obustavljanju postupka stečajni sudija Dragan Vučević, kojem je predmet dodijeljen u rad, nije pokretao nikakve posebne radnje
541 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Ppović (novine)
Danilo Ppović (novine)
Ažurirano: 09.12.2017. 15:02h

Građevinska kompanija “Čelebić”, u vlasništvu biznismena Tomislava Čelebića podnijela je Privrednom sudu Crne Gore 27. novembra zahtjev za pokretanje stečajnog postupka nad dužnikom Crnogorski fond za stambenu izgradnju (CFSSI), ali je taj predlog posebnim podneskom u četvrtak povučen.

“Vijesti” saznaju nezvanično da je Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju DOO, kojim direktoruje Danilo Popović, bivši dugogodišnji sindikalni lider u Savezu sindikata, našao način i, u međuvremenu, izmirio obavezu traženu stečajnim zahtjevom u iznosu od oko 200 hiljada eura i na taj način izbjegao sudsku raspravu o zahtjevu za pokretanje stečaja.

Prema rješenju o obustavljanju postupka stečajni sudija Dragan Vučević, kojem je predmet dodijeljen u rad, nije pokretao nikakve posebne radnje, a Crnogorski fond za stambenu solidarnu izgradnju je, izgleda izmirio obavezu čim je saznao da je u sud zaveden predlog za pokretanje stečaja.

Ova kompanija se bavi izgradnjom stambenih zgrada, a novac u fond uplaćuju zaposleni i njihovi poslodavci. Stanove pod povoljnim uslovima daje zaposlenima. Vlada i Savez sindikata posjeduju po 46,51 odsto vlasništva, a Unija poslodavaca Crne Gore 6,98 odsto.

Izvršni direktor firme “Čelebić” sada je Andrija Radusinović, ranije direktor barske kompanije Kontejnerski terminali (danas Port od Adria).

Bonus video: