Stečaj u MBC-u: Radulović će tužiti PLC i žaliti se na odluku Privrednog suda

"Mislimo da je to klasično siledžijstvo i prijetnja osnivaču i jednom nezavisnom mediju“, saopštio je Radulović
831 pregleda 2 komentar(a)
Nino Radulović, Foto: Screenshot
Nino Radulović, Foto: Screenshot
Ažurirano: 04.08.2014. 11:24h

Vlasnik kompanije “Blue moon” u okviru kojeg posluje televizija MBC, Milutin Nino Radulović, reagovao je na prije dva dana objavljenu vijest o proglašenju stečaja u toj kompaniji, na zahtjev firme PLC Morača, o čemu on još zvanično nije dobio potvrdu iz Privrednog suda.

„Vijesti“ su u subotu objavile da je stečajni sudija Ivan Kovačević pokrenuo stečajni postupak u ovom preduzeću, i za stečajnog upravnika imenovao Dragana Smolovića.

„Spor o kome se vodio postupak iznosi 12.000 eura. Imajući u vidu da smo uložili značajna sredstva u rekonstrukciju tadašnje ruinirane toplane, mislimo da je to klasično siledžijstvo i prijetnja osnivaču i jednom nezavisnom mediju“, saopštio je Radulović.

On je napomenuo da je činjenica „da već duže vrijeme traje spor između PLC Morača i “Blue moona” „i to zbog lošeg, neposlovnog, i nekorektnog odnosa rukovodstva PLC-a“.

„Tim 'direktorima' je upravo Privredni sud, zbog nezakonito održane skupštine i otimanja tuđe imovine, privremenom mjerom zabranio donošenje bilo kakvih odluka i raspolaganje imovinom sve dok se ne riješi problem po pitanju skupštine akci onara“, naveo je Radulović.

Takvom odlukom, kako je dodao dalje u reagovanju, sud je „spriječio direktore da ne bi, svojim djelovanjem, u međuvremenu, napravili bilo kakvu štetu akcionarima i novim većinskim vlasnicima“.

Uložiće i žalbu na rješenje o stečaju

„Ovo smo, kao i svi građani, saznali iz ovdašnjih medija. 'Blue moon' će naravno, u slučaju da je sudija odredio stečaj, uložiti žalbu. Mi još nismo dobili zvaničan dokumenat o tome. Argumenata za žalbu imamo na pretek i sa njima ćemo upoznati javnost. 'Blue moon' će dodati i svoju krivičnu prijavu protiv direktora PLC-a, već postojećim, brojnim, prijavama koje su podnijeli novi vlasnici“, poručio je Radulović.

On je naveo da će “Blue moon” sve eventualne sporove sa novim vlasnicima i rukovodstvom PLC Morača „rješavati na miran, način imajući u vidu saznanje da je “Blue moon” uložio značajna sredstva u rekonstrukciju ruine, nekadašnje Titeksove toplane“.

"Dodajmo i to da su novi vlasnici već nekoliko puta tražili od Privrednog suda da odloži raspravu po ovom pitanju dok se razriješe problemi oko njihovog uvođenja u posjed kako bi sve riješili mirnim putem. Ukoliko bivše rukovodstvo PLC-a misli da je ovo njihova pobjeda, u redu. Poslaćemo im čestitku na njihovu novu adresu. Oni se u to razumiju. Naravno, MBC TV, čiji je 'Blue moon' osnivač smatra ovakve poteze kao neposredan pritisak na nezavisnost ovog medija. I o tome ćemo narednih dana obavijestiti relevantne domaće i strane institucije“, zaključio je Radulović na kraju reagovanja.

Bonus video: