Stečajna uprava: Tužilaštvo da pritisne Marinkovića

Marinković je ranije negirao da je prisustvovao i odobrio preuzimanje dijamanata okrivljenom Arutunianu
61 pregleda 0 komentar(a)
Miroslav Marinković, Albona, Foto: Savo Prelević
Miroslav Marinković, Albona, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2015. 19:23h

Bivši direktor Albone Miroslav Marinković ni juče se nije pojavio da svjedoči pred Privrednim sudom u sporu koji ta kompanija u stečaju vodi protiv svog većinskog vlasnika Davita Arutuniana i od kojeg traži da vrati 26 nebrušenih dijamanata.

Stečajni upravnik Albone Dragan Smolović najavio je da će stečajni sudija u naredna dva dana urgencijom tražiti od vrhovnog državnog tužioca da se izjasni o prijavi koja im je poslata prije više od pola godine. Smolović je predložio da sud ponovo pozove Marinkovića što je sudija Dijana Raičković uvažila i naredno ročište zakazala za 21. septembar.

Stečajna uprava polaže nade u tužioca da će pokrenuti istražne radnje jer tada bi Marinković morao biti saslužan.

Marinković je u dopisu upućenim iz Beograda mejlom stečajnom upravniku ponovio da zbog zdravstvenog stanja svoje majke i svakodnevne njege prema njoj ne može doći da svjedoči, dok sutkinja Raičković nije imala dokaz iz Pošte da je Marinković primio uredan poziv za svjedočenje.

Marinković je Smoloviću mejlom poslao otpusnu listu iz bolnice za svoju majku, kako bi potvrdio razloge svog nedolaska u Podgoricu, sa čim je sud upoznat. Naveo je i da je iz zapisnika sa prethodnog ročišta vidio da tokom ovog sudskog postupka postoje izjave dijametralno suprotne od onih koje je on dao, te da svoje tvrdnje ne može ničim dokazati osim svojim riječima.

On je ranije negirao da je prisustvovao i odobrio preuzimanje dijamanata okrivljenom Arutunianu. To su tvrdili zvaničnici Aerodroma i špedicije. Marinković je podnio krivičnu prijavu protiv Arutuniana tek nakon što je ovaj napustio Crnu Gore i, pretpostavlja se, odnio dijamante.

Bonus video: