Stečajni upravnik HTP Onogošt podnio ostavku

„Dosta sam radio taj posao. Bilo je dosta kvalitetnog posla u Onogoštu. Ostalo je osam miliona eura na računu, neprodat hotel Onogošt i 240 hiljada eura duga, ne računajući pozajmicu Vlade. Mislim da je to lična karta moga rada“, kazao je Smolović „Vijestima“
170 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Smolović, Foto: Ivan Petrušić
Dragan Smolović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.02.2015. 21:14h

Stečajni upravnik nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, Dragan Smolović, podnio je ostavku na tu funkciju, saznaju "Vijesti".

Smolović je kazao da je prije tri dana podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih razloga, ne želeći da objašnjava koji su to razlozi.

„Dosta sam radio taj posao. Bilo je dosta kvalitetnog posla u Onogoštu. Ostalo je osam miliona eura na računu, neprodat hotel Onogošt i 240 hiljada eura duga, ne računajući pozajmicu Vlade. Mislim da je to lična karta moga rada“, kazao je Smolović „Vijestima“.

HTP Onogošt je u stečaju od 2009. godine, a u martu 2012. uveden je klasični stečaj, zbog čega je 80 radnika ostalo bez zaposlenja.

Od imovine tog preduzeća ostao je još jedino hotel Onogošt u Nikšiću, dok su ostali hoteli prodati.

Posljednji hotel koji je prodat je Teuta u Risnu za 6,51 milion eura kotorskoj firmi YU Briv, a akcionarima od tog novca treba da bude isplaćeno oko 4,5 miliona. Do isplate još nije došlo jer saglasnost još nije dao stečajni sudija Blažo Jovanić.

Vlada je prije nešto više od četiri i po godine odlučila da otpiše nešto preko million eura za poreze i doprinose, ali samo u slučaju da Plan reorganizacije bude sproveden kako je to bilo predviđeno.

To se nije desilo. Vlasnici Onogošta iz HLT fonda su kroz ličnu upravu napravili dodatni dug od 850 hiljada eura, pa je uslijedio bankrot. Vlada je sredinom 2013. godine obavijestila stečajnu upravu da je potrebno vratiti ovaj dug.

Bonus video: