Stezanje kaiša u TO Budve: Za promociju će dati 1,74 miliona eura

Kada je riječ o manifestacijama, dogodine će najviše biti potrošeno za doček Nove godine i Sea dance, ukupno 250.000 eura
0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.12.2015. 20:21h

Budžet Turističke organizacije Budva za 2016. iznosiće 1,74 miliona eura.

Iako su se odlučili za “stezanje kaiša” i smanjenje troškova, na svim nivoima, to neće uticati na kvalitet promocije metropole turizma, konstatovano je juče na sjednici Skupštine TO Budva.

Skupština kojom je predsjedavao predsjednik Opštine Srđa Popović usvojila je Plan i program rada TO i finanijski plan za 2016.

Direktorica TO Jelena Rađenović istakla je da očekuju primitak od ukupno 1,74 miliona eura.

Kako se navodi u finanijskom planu, izdaci za reklamne i propagadne aktivnosti i povećanje kvaliteta turističke ponude projektovani su na 530.000, za organizaciju kulturno-umjetničkih, zabavnih i sportskih manifestaicja biće utrošeno 565.000, za podršku razvoja seoskog turizma planirano je 75.000, a za plate zaposlenih 420.000 eura.

“Kod planiranjha izdataka polazna osnova je bila da sa racionalnim poslovanjem i sa što je moguće manjim izdacima zadržimo i na vsioko profesionalnom nivou realizujemo sve aktivnosti koje čine osnov poslovanja TO. Izdaci za reklamne i progandne aktivnosti manji su u odnosu na plan iz prethodne godine za 19 odsto, a izdaci za organizovanje kulturno-umjetničkih, sportskih, i ostaih manifestacija za tri odsto. Aktivnosti u cilju za štite životne sredine, podrška razvoju seoskog turizma, održavanje info-turističkih biroa i turističke signalizacije umanjeni su za 17 odsto, a izdaci za redovno funkcionisanje menadžerske službe za dva odsto“, kazala je Rađenovićeva.

Kada je riječ o manifestacijama, koje su se, kako je rečeno pokazale kao značajan činilac u povećanju kvaliteta i promovisanju turističke ponude, najviše novca naredne godine biće utrošeno za organizaciju dočeka Nove godine - 150.000.

TO Budva izdvojiće 100.000 za festival “Sea dance”, 50.000 za Petrovačku noć, 45.000 za orgnizovanje Dana državnosti i rođendana TO Budva, 40.000 za karneval, po 30.000 za feštu u Pržnu i Gastro fest Pašticada u Petrovcu, 20.000 za Dane umjetnika, po 10.000 za obilježavanje 110 godine Gradske muzike i 30 godina Grad teatra...

Odlučili da likvidiraju kćerku firmu

Skupština TO usvojila je i odluku o davanju saglasnosti na Odluku o skraćenom postupku likvidacije Društva sa ograničenom odgovornošću “Budva rooms & apartments“.

Riječ je o kćerci firmi TO Budva.

Ideja da se objedine i zajedno promovišu na berzama i sjamovima po svemu sudeći nije mogla da zaživi, pa je donesena odluka da se likvidira firmra, u kojoj TO Budva ima svoje učešće.

Bonus video: