Studijske grupe medija i turoperatora iz Dubaia i Gruzije u posjeti Crnoj Gori

"U Crnoj Gori je boravio glavni i odgovorni urednik magazina Albayan, zvaničnog lista Vlade Dubaia, koji prati preko 20 miliona čitalaca, Ibrahim Tutanji i vlasnik jedne od vodećih kompanija za PR i marketing u Dubaiu, Talal Alarshed", navodi se u saopštenju
78 pregleda 0 komentar(a)
Predstavnici Dubaija i Gruzije u posjeti CG, Foto: NTOCG
Predstavnici Dubaija i Gruzije u posjeti CG, Foto: NTOCG
Ažurirano: 11.11.2016. 12:27h

U Crnoj Gori borave dvije studijske grupe medija i turoperatora iz Dubaia i Gruzije, što pokazuje da je zemlja sve interesantnija za daleka tržišta, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

"U Crnoj Gori je boravio glavni i odgovorni urednik magazina Albayan, zvaničnog lista Vlade Dubaia, koji prati preko 20 miliona čitalaca, Ibrahim Tutanji i vlasnik jedne od vodećih kompanija za PR i marketing u Dubaiu, Talal Alarshed", navodi se u saopštenju.

Posjetu je organizovala NTO, na inicijativu Ambasade Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), u periodu od ponedjeljka do danas.

"Tokom svog boravka, oni su imali priliku da posjete vinski podrum Šipčanik i degustiraju tradicionalna crnogorska vina. Obišli su Cetinje, Budvu, kompleks Lušticu, Kotor, Kolašin i Žabljak", rekli su iz NTO.

Posebno su, kako se dodaje, bili oduševljeni nacionalnim parkovima Biogradska gora i Durmitor, kao i manastirom Ostrog.

"U trodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori borave i predstavnici turoperatora iz Gruzije koji su pored obilaska poznatih turističkih lokaliteta imali priliku da se sastanu sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija i udruženja agenata Crne Gore (ATA) sa kojima je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja zajedničke saradnje", precizirali su iz NTO.

Studijske posjete organizovane su, kako se dodaje, uz podršku turističkih organizacija Kotora, Bara, Ulcinja, Budve i Podgorice.

"Imajući u vidu da NTO u kontinuitetu organizuje studijske posjete medija u cilju što bolje promocije na važnim tržištima već u ponedjeljak u okviru projekta koji realizuje Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) u posjeti Crnoj Gori dolaze predstavnici medija iz Japana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: