Sud čeka podatke o računu Kokaprodukta

CKB na prvi zahtjev suda upućen 3. marta još nije odgovorila, kao što su to uradile tri druge poslovne banke, koje su obavijestile sud da na računima Kokaprodukta nema novca
58 pregleda 2 komentar(a)
Čedomir Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Čedomir Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.05.2016. 18:32h

Privredni sud će urgencijom zatražiti od Crnogorske komercijalne banke (CKB) da dostavi podatke o stanju na računu bivše kompanije Kokaprodukt .

CKB na prvi zahtjev suda upućen 3. marta još nije odgovorila, kao što su to uradile tri druge poslovne banke, koje su obavijestile sud da na računima Kokaprodukta nema novca.

Zbog toga juče u sudu nije nastavljena parnica nastala po tužbi manjinskih akcionara Kokaprodukta Radmile Lađić, Sava Pavićevića, Dragana Vuletića i Petra Živkovića koji su tužili kompaniju Carine Čedomira Popovića i Kokaprodukt , već je ročište odgođeno za 15. jun.

Stečajni upravnik Kokaprodukta Veselin Raičević još 2012. godine obavijestio je dio malih akcionara da su za 12 akcionara rezervisana sredstva od ukupno 11.486 eura. Ukoliko se pronađe ovaj novac ili eventualno neki drugi dio stečajne mase preduzeća Koka produkt, to bi imalo za posljedicu preciziranje tužbenog zahtjeva u ovom sporu.

Manjinski dioničari Kokaprodukta, bivšeg akcionarskog društva iz Danilovgrada, koje predvodi Lađić, vlasnica oko 25,59 odsto akcija, tražili su prošle godine od Vrhovnog državnog tužilaštva da ispita postoje li elementi krivičnog djela u transakcijama kojim je podgorička firma Carine 2007. godine stekla imovinu tog preduzeća.

Tužbenim zahtjevom, pred Privrednim sudom, traži se da se poništi sporni ugovor. Ugovorom o fiducijarnom prenosu prava svojine od 11. juna 2007. koji je zaključen između Carina i Kokaprodukta, kao i ugovora o izmirenju duga definitivnim prenosom prava svojine, Carine su preuzele imovinu te firme.

Bonus video: