Summer Job 2016 održava se u Podgorici, Kotoru i Bijelom Polju

A nezaposlenost, posebno mladih, gorući je problem
0 komentar(a)
Summer Job 2016, Foto: Printscreen (YouTube)
Summer Job 2016, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 28.03.2016. 17:57h

Kako doći do posla, odgovor na to pitanje, a možda i sam posao, ako ste mladi, ovih dana mozete potražiti na Sajmu sezonskog zapošljavanja u turizmu.

Summer Job 2016, održava se u Podgorici, Kotoru i Bijelom Polju.

Dvadesetak poslodavaca otvorilo je svoja vrata za mladi kadar.

"Da steknu neko radno iskustvo, da ih povežemo sa poslodavcima, da imaju neki svoj džeparac, da nauče, da steknu radne obaveze i da se malo zabave", kazala je Dragana Dautović iz agencije Dektra.

A nezaposlenost, posebno mladih, gorući je problem.

"Ono što je dobra priča jeste da iz godine u godinu sve veći broj onih koji nakon sezonskog posla ostaju u dobroj komunikaciji sa svojim poslodavcima i to prelazi kasnije u stalno zaposlenje, to je cilj ovog i sličnih projekata", kazao je ministar prosvjete Predrag Bošković.

"Jako je važno da studenti dok još studiraju rade, iskustva evropskih zemalja kao što su Austrija, Njemačka, Danska, pokazuju da je to najbolji model, oni danas imaju najmanju stopu nezaposlenosti", kazala je direktorka ZZZCG Vukica Jelić.

Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu u srijedu će biti održan u Kotoru na Fakultetu za turizam i u petak u Bijelom Polju na Ekonomskom fakultetu.

Bonus video: