TE Pljevlja proslavlja 35 godina rada: Prvi put sami uradili remont

“TE Pljevlja predstavlja pravi oslonac elektro-energetskog sistema, što je još jednom potvrđeno i tokom ove ekstremno sušne godine, kada je, usljed nedostatka električne energije iz hidro izvora, održavala stabilnost sistema i radila punim kapacitetom”, naveli su iz EPCG
73 pregleda 0 komentar(a)
TErmoelektrana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
TErmoelektrana Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 25.10.2017. 19:05h

Termoelektrana Pljevlja proslavlja 35 godina uspješnog rada. Iz EPCG je saopšteno da je od početka godine TE „Pljevlja“ proizvela 765,5 gigavat časova električne energije, 14 odsto više nego u 2016. godini.

“TE Pljevlja predstavlja pravi oslonac elektro-energetskog sistema, što je još jednom potvrđeno i tokom ove ekstremno sušne godine, kada je, usljed nedostatka električne energije iz hidro izvora, održavala stabilnost sistema i radila punim kapacitetom”, naveli su iz EPCG.

Oni su saopštili da je ove godine obavljen uspješan remont i to prvi put je od kada postoji TE njeni inženjeri su samostalno uradili dio remonta i nadzirali tok planiranih radova na turbinskom postrojenju.

Naveli su da za posljednjih 10 godina ulaganja u TE iznose 60 miliona eura i da je ona u takvom tehničkom stanju da u narednih 100.000 sati rada nema potrebe za kapitalnim ulaganjima i složenijim rekonstrukcijama, osim u ekološku sanaciju prvog bloka, što su obavezni zbog EU direktiva.

Termoelektrana trenutno zapošljava 171 radnika. Povodom Dana TE, njeni zaposleni su imali akciju dobrovoljnog davanja

Bonus video: