Telenor objavio Izvještaj o održivom poslovanju

Izvještaj o održivom poslovanju Telenor objavljuje svake godine, čime želi da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja
2416 pregleda 0 komentar(a)
Telenor, Foto: Telenor
Telenor, Foto: Telenor

Nastavak rada na jačanju digitalne pismenosti i očuvanju životne sredine, kao i kreiranje aplikacija koje olakšavaju svakodnevni život – dio su sadržaja danas objavljenog Izvještaja o održivom poslovanju Telenora za 2018. godinu.

U saradnji sa brojnim partnerima, Telenor je prošle godine podržao održive projekte i inicijative od značaja za cijelo društvo. Tako je nastavljen trogodišnji projekat koji Telenor realizuje sa UNICEF-om, u okviru kojeg je u Osnovnoj školi ,,Štampar Makarije“ otvorena prva digitalna laboratorija u Crnoj Gori. Riječ je o projektu ,,Digitalna bezbjednost za svako dijete“, kroz koji će osnovci naučiti kako da koriste internet na bezbjedan način i steknu neophodne digitalne vještine.

Kreiranje inovativnih aplikacija obilježilo je prošlogodišnje društveno odgovorno poslovanje. Telenor fondacija podržala je Crveni krst Crne Gore u izradi aplikacije ,,Kako pomoći sebi i drugima“, koja sadrži korisne informacije o reagovanju u vanrednim situacijama i pružanju prve pomoći. ,,PlantDet“, aplikacija koju su razvili Osnovna škola Radojica Perović, Zavod za školstvo i nastavna sredstva Crne Gore, uz podršku Telenor fondacije, doprinijeće interaktivnijem učenju iz oblasti biologije. Telenor fondacija podržala je i kreiranje aplikacije ,,Klik Podgorica”, digitalnog vodiča kroz glavni grad Crne Gore.

Brigu o životnoj sredini i poštovanje najstrožih ekoloških standarda Telenor je potvrdio međunarodnim sertifikatom, a kompanija je tokom prošle godine smanjila ukupnu potrošnju energije i reciklirala više od osam tona elektronskog i električnog otpada.

Zbog brige za zaposlene, zajednicu i životnu sredinu, Telenor je prošle godine dobio Glavnu nagradu Unije poslodavaca za dosljednu primjenu principa društveno odgovornog poslovanja.

Izvještaj o održivom poslovanju Telenor objavljuje svake godine, čime želi da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja.

Cjelokupan tekst Izvještaja dostupan je na sajtu Telenora.