Terzići iz sela Srpska dobili spor: KAP i država da im plate 703.052 eura

Sudski vještak Bogdan Bulatović utvrdio je da je vrijednost imovine u neposrednoj blizini bazena crvenog mulja KAP-a smanjena za 703.052 eura
84 pregleda 0 komentar(a)
Radoslav Terzić, Foto: Luka Zeković
Radoslav Terzić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.05.2017. 07:23h

Privredni sud usvojio je tužbeni zahtjev porodice Đorđija Terzića iz zetskog sela Srpska i obavezao prvotuženog Kombinat aluminijuma i drugotuženu državu da im na ime štete koju su pretrpjeli isplate 703.052 eura.

Terzići od 2012. od KAP-a u stečaju i države pokušavaju sudskim putem da ostvare pravo na naknadu štete zbog zagađenja i uništavanja imovine.

Sudski vještak Bogdan Bulatović utvrdio je da je vrijednost imovine u neposrednoj blizini bazena crvenog mulja KAP-a smanjena za 703.052 eura.

Đorđijev sin Radoslav Terzić godinama je obavještavao sve institucije i širu javnost da su mu ugrožena ljudska prava i da je primoran da živi u zagađenoj sredini neposredno pored bazena crvenog mulja, budući da samo njihovoj porodici u ovom zetskom selu država nije ponudila otkup imanja.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić dostavio je sudu rješenje Opštine Titograd od 8. marta 1985. godine kojim je utvrđemo da bazen za crveni mulj ima upotrebnu dozvolu.

Bonus video: