Tivat: Novčana podrška poljoprivrednicima - Vijesti.me
URUČENA RJEŠENJA

Tivat: Novčana podrška poljoprivrednicima

Sekretar za turizam i preduzetništvo Petar Vujović podsjetio je da ulaganja u razvoj poljoprivrede iznose 30.000 eura u sljedećoj godini

Uručenje rješenja poljoprivrednicima, Opština Tivat
Uručenje rješenja poljoprivrednicima, Opština Tivat (Foto: Opština Tivat)

Rješenja o odobrenim sredstvima po osnovu javnog poziva Sekretarijata za turizam i preduzetništvo uručena su korisnicima podrške iz oblasti poljoprivrede na teritoriji opštine Tivat i novac će im biti uplaćen danas.

Sekretar za turizam i preduzetništvo Petar Vujović podsjetio je da ulaganja u razvoj poljoprivrede iznose 30.000 eura u sljedećoj godini.

Na javne pozive za podršku poljoprivrednicima na teritoriji Opštine Tivat koje je realizovao Sekretarijat za turizam i preduzetništvo stiglo je 27 zahtjeva poljoprivrednika kojima će ukupno biti raspodijeljeno 17 hiljada eura. Uz sufinansiranje ugovorenih obaveza za Lovačko udruženje, Udruženje Maslinara, staračku naknadu i pošumljavanje, premašen je budžet od 25.000 eura koliko je bilo namjenjeno za podsticaje u poljoprivredi, tako da će ove godine u oblast unapređenja poljoprivrede biti uloženo 27.000 eura.

Najviše aplikacija je stiglo za podršku u oblasti ruralnog turizma i pčelarstva.