Tivat planira veliki posao: Za tri investicije 2,8 miliona eura - Vijesti.me
ODGOVOR DIREKCIJE ZA INVESTICIJE NA odborničko pitanje

Tivat planira veliki posao: Za tri investicije 2,8 miliona eura

Nadležni tvrde da će završiti saobraćajnicu za kompleks Luštica Bay, vrijednu 2,5 miliona eura...

Tivat grad
Tivat grad (Foto: Siniša Luković)

Opština Tivat planira da do kraja godine završi tri kapitalne investicije, vrijedne više od 2,8 miliona eura.

To proizlazi iz odgovora Direkcije za investicije na odborničko pritanje odbornika “Arsenala za Tivat“ Budimira Cupare. 

U Direkciji tvrde da će do kraja decembra završiti radove na izgradnji prve faze nove pristupne MR 1 saobraćajnice za kompleks Luštica Bay u Krtolima, od Radovića do Đuraševića, vrijednu 2,5 miliona eura. 

U istom peridu planiraju da završe i drugu fazu izgradnje nove ulice u Cacovu od 180.000 eura i primarni kolektor za dio kanalizacionog sistema u Donjoj Lastvi vrijedan 160.000.

Od manjih investicija, do kraja godine namjeravaju da završe drugu fazu sistema za navodnjavanje velikog Gradskog parka, u šta se ulaže 18.000 eura i ogradu oko škole vrijednu 15.000 eura. 

Izvođači su uvedeni u posao i na projektu izgradnje dijela kanalizacionog sistema i priključaka u centru grada vrijednom 26.000, odnosno izgradnji priključka Aerodroma Tivat na kanalizacioni suietem što će koštati 27.000. 

U istom roku utrošiće se još 70.000 eura na asfaltiranje više lokalnih saobraćajnica i gradskih ulica, čime će ukupno utrošen iznos novca iz gradskog budžeta za asfaltiranje u ovoj godini dostići cifru od 150.000.

Za 12 raznih projekata novih saobraćajnica i raskrsnica,  te izradu dva DUP-a, Direkcija do kraja godine planira da utroši ukupno 127.000 eura.

U Direkciji računaju da će uskoro imati i izabrane izvođače radova za 340.000 eura vrijednu rekonstrukciju objekta DTV „Partizan“, odnosno 800.000 eura vrijednu izgradnju novog cjevovoda od kotorske raskrsnice do Solila, te da će do kraja godine utrošiti makar dio novca planiranog za te dvije investicije. 

Isti je slučaj i sa 800.000 eura vrijednom prvom fazom izgradnje lungo mare šetališta u Krašićima za koju je već izabran izvođač radova.