TO: Budva jeftinija od Rima, na Svetom Stefanu se može ljetovati za 100 eura

Jelena Rađenović ističe da za budžet od 200 eura ima veliki niz mogućnosti za boravak u Budvi.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 09:15h

Epitet najskuplje turističke destinacije na ovom dijelu Jadrana, Budva godinama nepravedno nosi iako u stvarnosti to zaista nije tako, jer upravo razne mogućnosti te raznovrstnost cijena, Budvu svrstavaju u najpristupačnija ljetovališta, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve (TOB) povodom teksta “U Rim se može i sa 200 eura”.

Turistički radnici navode da činjenica da ljeti Budva ugosti više od pola miliona gostiju, ide u prilog tvrdnji da je destinacija za svačiji džep, a uporedna analiza cijena koje su TOB-u dostavile turističke agencije, kako se navodi samo je potvrda da je ovoga ljeta Budva više nego konkuretna destinacijama u Evropi i okruženju.

Turistički radnici navode da činjenica da ljeti Budva ugosti više od pola miliona gostiju, ide u prilog tvrdnji da je destinacija za svačiji džep

Sigurna sam da ćemo se složiti da nije nemoguće ali kratkim istraživanjemna booking.com i venere.com jutros sa pronašla samo auto kamp na dobroj lokaciji, nekoliko hotela gdje se predviđe zajedničko korišćenje kupatila na više soba i nekoliko udobnijih hotela na oko sat vremena vožnje prevozom od centra", kazala je direktorka Turističke organizcije Budva Jelena Rađenović, osvrćući se na pisanje „Vijesti“ da boravak od pet dana u Rimu može koštati manje nego u Budvi.

Za 200 eura se u Budvi može svašta

Ona ističe da za budžet od 200 eura ima veliki niz mogućnosti za boravak u Budvi.

"Mogućnosti u okviru ovog budžeta su jako velike, što potvrđuju i zvanične cijene sa više lokacija naše rivijere i u različitim vidovima smještaja", istakala je ona.

"Noćenje sa doručkom na samoj obali plaže Jaz stoji 25 eura, što bi za pet dana iznosilo 125 eura. Kada je riječ o Budvi cijena noćenja u apartmanima visoke kategorije sa četiri zvjezdice u privatnoj vili "Contessa", na 500 metara od plaže, staje 13 eura po osobi. Doplata za polupansion iznosi 8,5 eura, znači 21,5 euro dnevno ili 107 eura za polupansion za 5 dana. Apartmani "Saki" kategorisani sa tri zvjezdice nude uslugu noćenja već od 12 eura. Cijena polupansiona u trokrevetnoj sobi hotela "Slovenska plaža" po osobi iznosi 37 eura, a van sezone 27 eura.

U hotelu sa tri zvjezdice "Kangaroo", noćenje sa doručkom može se naći već od 24 eura dnevno, što bi značilo120 eura za 5 dana. Hotel Grbalj, u avgustu nudi smještaj sa doručkom za 30 eura, a u septembru za 25. Gostionica “Kruna”, gdje svaka soba ima klima- uređaj, zasebno kupatilo, internet, a neke i sef, nudi noćenje već od 12 eura. Moguća je doplata za doručak i ona iznosi 4 eura, a za polupansion 9 eura.

Nakon 20. avgusta, cijena noćenja je 10 eura, noćenja sa doručkom 14 eura, a polupansiona već od 19 eura. Dakle, pet dana u polupansionskom smještaju za 80, odnosno za 70 eura ukoliko se odlučite za period godine kada su manje gužve. U Bečićima u vili“ ”Anđela”, cijena noćenja iznosi 14 eura, dok je od 20. avgusta ova usluga snižena na 10 eura. Znači, pet posljednjih dana avgusta moguće je u Budvi provesti za 50 eura", navodi se u analizi koju su “Vijestima” dostavili iz Turističke organizacije.

Na Svetom Stefanu ljetovanje za 100 eura

Na Svetom Stefanu preko agencije Levantin moguće je, kako su naveli iz Turističke organizacije, rezervisati noćenje po cijeni od 20, a noćenje sa doručkom 25 eura i to u apartmanima sa bazenom, 150 metara udaljenim od mora.

Sveti Stefan

"U septembru cijena noćenja je 15, a noćenja sa doručkom 20 eura. Dakle, u samom Svetom Stefanu, pet dana sa doručkom 125, odnosno 100 eura. U Petrovcu noćenje u apartmanima sa tri zvjezdice sa doručkom i večerom staje 22 eura (Agencija Mornar), znači 110 eura za 5 dana na bazi polu- pansiona. U petrovačkom hotelu Castellastva, na svega 100 metara od plaže, u avgustu noćenje sa doručkom iznosi 36 eura, dok ista usluga u septembru staje 27,60 eura.

Dakle, pet noći sa doručkom za 138 eura. U Buljarici cijene su više nego povoljne, pa tako u apartmanima Perović na 200 metara od mora noćenje za jednu osobu staje od 5 do 15 eura. A cijene prevoza idu naruku svima onima koji dođu u Budvu", navedeno je u analizi Turističke organizacije.

Galerija

Bonus video: