Tošković: Građani da preuzmu stvar u svoje ruke

“Život se ne sastoji od kilograma hljeba i litre varenike što Vlada nudi i pomaže siromašnim građanima što je poraz za civilizovanog čovjeka koji živi u 21. vijeku”, smatra Tošković
5 komentar(a)
Radovan Tošković, Foto: Savo Prelević
Radovan Tošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2015. 09:16h

Radnici i građani nemaju više šta da očekuju od režima i na protestima moraju preuzeti stvar u svoje ruke kako bi se izborili za socijalni opstanak, ocijenio je predsjednik podgoričkog Opštinskog odbora Radničke partije, Radovan Tošković.

On je kazao da je svima jasno da postoji sveopšte socijalno propadanje većine naroda, ali i da institucije sistema još nijesu iznemogle i zamrle od praznih priča i obećanja ka savremenom življenju.

“Radnicima i građanima je poodavno jasno da bi se postigao veći standard privredu ne mogu obnoviti oni koji su je uništili, niti narodu dati oni koji su ga opljačkali, a to je režimska vlast”, naveo je Tošković u saopštenju.

Prema njegovim riječima, vlast samo može da donese narodu što i donosi svakim danom sve veći jad, čemer i bijedu.

“Život se ne sastoji od kilograma hljeba i litre varenike što Vlada nudi i pomaže siromašnim građanima što je poraz za civilizovanog čovjeka koji živi u 21. vijeku”, smatra Tošković.

On je kazao da se sve mjere od režima donose na štetu naroda koje imaju za cilj da se zadrže privilegije bogaćenja i raskošnog života političkih vrhuški Crne Gore gdje su desetine hiljada radnika izbačene na ulice iz fabrika koje su zatvorene i gdje penzioneri imaju uvrjedljivo minorne penzije.

“Nacionalna je tragedija Crne Gore da ove strukture starosnog stanovništva i pored toga što su čitav radni vijek proveli na svojim radnim mjestima danas skapavaju u poniženju i bijedi, gdje je omladina bez zaposlenja sa završenim školama i bez svoje krivice tumara po crnogorskim gradovima tražeći posao”, ocijenio je Tošković.

On je pitao gdje je ono stanovništvo Crne Gore čiji je mjesečni porodični budžet manji od koštanja potrošačke korpe za četvoročlanu porodicu koja iznosi 800 eura mjesečno.

“Ovo je tragična crnogorska stvarnost u kojoj ugroženo stanovništvo gordo i hrabro trpi poniženje kao da je srećno što ih njihovi vlastodršci ponižavaju i životno uništavaju. Do kada”, pitao je Tošković.

Bonus video: