Tošković: Vlast u Crnoj Gori i dalje kreira bijedu

„Neshvatljivo je i nedopustivo da ogromna većina penzionera, kao najugroženija kategorija stanovništva, ima penzije od 100 do 200 eura što im je režim odredio hvaleći se da su pošli u penziju po švajcarskom modelu, a pritom izbjegavaju da saopšte ko im je dao za pravo da taj model primijene na građane sa afričkim standardom“, ocijenio je Tošković
63 pregleda 1 komentar(a)
Radovan Tošković, Foto: Savo Prelević
Radovan Tošković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2015. 09:44h

Životni standard građana se svakodnevno urušava, a vlast ništa ne preduzima da im pomogne već uporno i dalje kreira njihovu bijedu, smatra predsjednik podgoričkog Opštinskog odbora Radničke partije, Radovan Tošković.

On je saopštio da je katastrofalno da su radnici Crne Gore nemoćni i da dozvoljavaju da se odavno iskompromitovano i nemoralno rukovodstvo Crne Gore i njihova posluga u firmama, igraju životnim sudbinama njih i njihovih porodica.

„Režim Crne Gore je pogubnim zakonima za radnika nametnuo psihozu straha za radna mjesta, ogromne razlike u platama, obespravivši jedne radnike u odnosu na druge, koji su partijski i interesno zaštićeni od režima“, naveo je Tošković u saopštenju.

Prema njegovim riječima, još neki ostaci crnogorske privrede svakim danom su sve bliži definitivnom kraju, a režim je, kako je ocijenio, osilio u pljački i stvaranju svojih ličnih i materijalnih imperija u vidu mnogih nekretnina, kola, jahti i hotela koje posjeduju.

„Radnička partija je osnovana sa ciljem da se svim dozvoljenim sredstvima suprotstavi režimu Crne Gore i učini kako bi radnicima povratila izgubljena prava i svim ugroženim građanima poboljšala životni standard“, podsjetio je Tošković.

On smatra da je nedopustivo da preostala radnička klasa u bijedi, siromaštvu i strahu od gubljenja posla, dočekuje svaki naredni dan i da ogroman broj nezaposlenih građana dok ne dođe do posla nema nikakva mjesečna primanja da bi, koliko toliko, normalno živjeli.

On je dodao da u ostalim zemljama Evrope itekako nezaposleni imaju određena mjesečna primanja.

„Neshvatljivo je i nedopustivo da ogromna većina penzionera, kao najugroženija kategorija stanovništva, ima penzije od 100 do 200 eura što im je režim odredio hvaleći se da su pošli u penziju po švajcarskom modelu, a pritom izbjegavaju da saopšte ko im je dao za pravo da taj model primijene na građane sa afričkim standardom“, ocijenio je Tošković.

On smatra da se obavezno moraju povećati primanja invalida i osoba nesposobnih za rad, kao i dječiji dodaci.

„Ubrzo su neminovni procesi sa ciljem smjene režima i ne smijete u tim procesima biti nijemi posmatrači sopstvenog uništenja, već svi zajedno da istrajemo za smjenu režima kako bi učinili da živimo životom dostojnim čovjeka, kao ostali evropski narodi“, naveo je Tošković.

On je podsjetio na narodnu izreku da nije u životu najteže umrijeti već živjeti ispod ljudskog dostojanstva, a, kako je kazao, živjeti ispod ljudskog dostojanstva se više ne smije dozvoliti.

Bonus video: