Traže devet plata koje im je kako tvrde obećao Đukanović

Agonija bivših radnika Košute traje od 1996. godine kada je u tom preduzeću pokrenut stečaj. Uzalud su ranije godinama protestvovali i obraćali se na sve glavne državne adrese
152 pregleda 3 komentar(a)
Košuta Cetinje protest, Foto: Trust agency
Košuta Cetinje protest, Foto: Trust agency
Ažurirano: 28.11.2018. 10:54h

Predstavnici bivših radnica cetinjske fabrike "Košuta" protestovali su jutros pred zgradom Predsjednika Crne Gore u Glavnom gradu, sve u nadi da će im predsjednik Milo Đukanović, pomoći oko isplate devet zaostalih zarada.

“Meni je lično predsjednik Đukanović na Cetinju saopštio da je dao “zeleno svjetlo” da nam se isplati devet plata. Vjerujem da on još ni ne zna da nam plate nijesu usplaćene”, kazala je “Vijestima” bivša radnica “Košute” Slavka Raičević.

Ona je navela da je predstavnike bivših radnika cetinjskog preduzeća prije mjesec primio generalni sekretar predsjednika Slavoljub Migo Stijepović i da im je navodno saopštio da je million eura novca Košute na kraju završilo u Fondu za razvoj, te da im zaostala dugovanja biti isplaćena.

“Nas je bilo 500-600 radnika zato su nam dugovanja u ovolikom iznosu”, objasnila je Raičević.

Agonija bivših radnika Košute traje od 1996. godine kada je u tom preduzeću pokrenut stečaj. Uzalud su ranije godinama protestvovali i obraćali se na sve glavne državne adrese.

Bonus video: