Trgujte akcijama Apple-a sa ovih besplatnih 50€

Profit koji je Apple ostvario u posljednjem kvartalu znači da kompanija još uvjek zarađuje enormnu količinu novca koju može da vrati nazad akcionarima ili da ga investira u nove proizvode. Oko milijardu uređaja je u posljednja tri mjeseca na neki način koristilo Apple-ove usluge
0 komentar(a)
apple, Foto: Reuters
apple, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2016. 07:14h

Apple je ponovo proglašen najvrjednijom kompanijom na svjetu koja vrijedi 525 milijardi dolara. U posljednjem kvartalu Apple je ostvario profit od 18.4 milijardi dolara.

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50€ za trgovanje cjenom akcija Apple-a na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

I pored toga što je Apple kompanija koja je ostvarila najprofitabilniji kvartal u istoriji kapitalizma, ipak se suočava sa ozbiljnom dilemom da li prodaja njegovog najprofitabilnijeg proizvoda, iPhone-a, može da nastavi sa fantastičnim rastom.

Ono što takođe zabrinjava su i prognoze kada je u pitanju aktuelni kvartal. CEO, Tim Cook, izjavio je da će prihod Apple-a u aktuelnom kvartalu vjerovatno pasti između 50 i 53 milijarde dolara što je ispod konsenzusa analitičara. Ukoliko se prognoze ostvare, to znači da bi prodaja pala 11% na godišnjem nivou što bi bio najveći pad u posljednjih 15 godina. Ipak prerano je za konačne zaključke.

Profit koji je Apple ostvario u posljednjem kvartalu znači da kompanija još uvjek zarađuje enormnu količinu novca koju može da vrati nazad akcionarima ili da ga investira u nove proizvode. Oko milijardu uređaja je u posljednja tri mjeseca na neki način koristilo Apple-ove usluge. Enormnih 5 milijardi dolara dolazi samo od zarade od usluga, a sama podrška potrošača kod ove kompanije dovedena je na nivo na kome nema konkurenciju.

Usluge Apple-a obuhvataju iTunes, iCloud, AppStore i Apple Pay. Nedavni izvještaj pokazao je da je prihod od ovih segmenata u 2015. godini porastao 23%. Neki eksperti ističu da je vreme da Apple uvede novitet koji će ponovo redefinisati tržište kao što je to bio slučaj sa iPod/iTunes ili iPhone-om.

Vjeruje se da Apple već ima u pripremi takav proizvod ali da ga drži u najstrožoj tajnosti. Moguće je da će to biti Apple Car o kome se već mnogo priča ili platforma za virtuelnu realnost. U svakom slučaju, Apple je svjestan da mora da nastavi sa inovacijama.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi u tekstu nisu stavovi redakcije Vijesti.

Bonus video: