Turski Gintaš poreze plaća kroz 24 rate

Olakšica je dodijeljena kao dio državne pomoći kako bi Gintaš završio investicije na hotelu Ramada
63 pregleda 4 komentar(a)
Bulevar Gintaš, Foto: Arhiva Vijesti
Bulevar Gintaš, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.03.2014. 21:05h

Vlada je dozvolila turskoj kompaniji Gintaš Investment da dospjele poreske obaveze za zaposlene do 17. marta ove godine od 483,7 hiljada eura plati u 24 jednake mjesečne rate. Ta olakšica dodijeljena je kao dio državne pomoći kako bi Gintaš završio investicije na hotelu Ramada i tržnom centru Mall of Montengro do 2016.

Turistička valorizacija Buljarice uskoro će se naći na dopunjenom spisku Tenderske komisije i nakon pripreme dokumentacije biće objavljen tender na kojem će se tražiti strateški partner za 2,5 kilometara plaže.

U informaciji, koju je Vlada usvojila, navodi se da lokalitet Buljarice obuhvata 17 miliona kvadrata, a pogodna je za “izgradnju jedinstvenog kompleksa mješovite namjene, sa turističkim sadržajima visoke kategorije koji bi uključivali marinu, hotele, ekskluzivne vile i apartmane ali i sadržaje gradskog karaktera”.

“U nedavnoj inicijativi kompanije Construction Develeopment Company International (CDCI) sa sjedištem u Kataru, područje Buljarice je prepoznato kao buduća ekluzivna turistička destinacija”, navodi se u informaciji.

Vlada je usvojila predloženi tekst Opšteg kolektivnog ugovora koji će u četvrtak biti potpisan.

Bonus video: