Tužba 67 radnika Telekoma zbog plata

„U ovom momentu od strane tužilaca nemamo ispostavljen imovinsko-pravni zahtjev, koji bi eventualno mogao biti utvrđen u daljim fazama pokrenutih postupaka“, odgovoreno je „Vijestima“ iz Crnogorskog Telekoma na pitanje kolika je ukupna vrijednost pokrenutih sporova
4620 pregleda 0 komentar(a)
U Telekomu još ne znaju konačnu cifru, Foto: Shutterstock
U Telekomu još ne znaju konačnu cifru, Foto: Shutterstock

Crnogorski Telekom (CT) je obavijestio Montenegroberzu da je 67 radnika protiv te kompanije pokrenulo osam sudskih postupaka kojima traže naknadu štete zbog manje isplaćenih zarada.

To je urađeno u skladu sa Direktivom o objavljivanju informacija, a u cilju poštovanja principa dobrog korporativnog upravljanja.

„U ovom momentu od strane tužilaca nemamo ispostavljen imovinsko-pravni zahtjev, koji bi eventualno mogao biti utvrđen u daljim fazama pokrenutih postupaka“, odgovoreno je „Vijestima“ iz Crnogorskog Telekoma na pitanje kolika je ukupna vrijednost pokrenutih sporova.

Kompanijska direktiva Telekoma o objavljivanju informacija od značaja je za investitore i javnost koja, prema zvaničnim podacima objavljenim na sajtu, na snazi od 5. oktobra 2018, između ostalog, predviđa da se berzi prijave “značajni pravni sporovi u kojima je izloženost društva veća od 500.000 eura, bez obzira na procjenu uspjeha u sporu”.

Iz Tima za korporativnu komunikaciju CT-a je “Vijestima” rečeno da je u skladu sa odredbama Direktive informacija proslijeđena berzi, na nivou kompanije “tretirana kao značajna za investitore i javnost”.

“Saglasno Direktivi o objavljivanju informacija naše kompanije, te preuzetog pravila da obavijestimo berzu u slučaju pokretanja značajnog sudskog spora bez obzira na procjenu uspjeha u sporu, kako je to utvrđeno članom 4.2. pravila, obavještavamo vas da je pokrenuto osam sudskih postupaka sa ukupno 67 tužilaca. Zahtjev je veoma sličan, sastoji se od zahtjeva za naknadu štete na ime manje isplaćenih zarada. Ovo obavještenje ni u kojem slučaju ne podrazumijeva procjenu da je opravdan, odnosno u zakonu utemeljen zahtjev tužilaca”, navodi se, između ostalog, u obavještenju Telekoma Montenegroberzi.

Bonus video: