Tvrde da nemaju još 20 sajtova

Navode da u zakonu ne piše da se plaća po 10.000 za sajt
2 komentar(a)
E-Gambling
E-Gambling
Ažurirano: 20.04.2016. 19:40h

Povodom prošlosedmične rasprave o izvještaju o koncesijama, na kojem je više poslanika izrazilo sumnju u zakonitost ugovora o koncesiji sa kompanijom E-Gambling Montenegro za priređivanje igara na sreću preko interneta, oglasila se ova kompanija tvrdeći da rade po zakonu.

E-Gambling je ugovorom iz februara 2015. dobio mogućnost da na jednu koncesiju za ukupno 10.000 eura mjesečno otvori 21 sajt za igre na sreću, iako je do tada postojala praksa da priređivač dobije jedan sajt za 10.000 eura mjesečno. Igre na ovim sajtovima organizuju druge firme sa kojima E-Gambling, kako tvrde, ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Udruženje priređivača Montenegro bet, koje je podnijelo prijavu protiv E-Gamblinga, utvrdilo je da na još 23 sajta, kojih nema u ugovoru, E-Gambling organizuje igre na sreću. Inspekcija je u septembru utvrdila nezakonitosti i zabranila rad E-Gamblingu. To rješenje kasnije ukida Ministarstvo finansija, a novo na osnovu istih činjenica utvrđuje da je sve po zakonu. Međutim, to drugo rješenje nije dostupno javnosti.

“Navodi samostalnog poslanika Mladena Bojanića da je Uprava za igre na sreću ‘previdjela’ 20 koncesija u ugovoru sa E-Gamblingom nisu tačni, a dodatno su potpomognuti stavom Ilije Vukčevića (v.d. direktora Uprave za igre na sreću) koji sebi daje za pravo da ne primjenjuje zakon jer mu se ne sviđa”, tvrdi E-Gambling navodeći da u zakonu nije predviđeno plaćanje koncesija za svaki sajt posebno. Oni su naveli da zbog “iznijetih neistina”, Vukčević i Bojanić možda rade za neke druge priređivače, kao i da je njihov pravni zastupnik 17. februara upoznao Vukčevića o novom inspekcijskom nalazu, i da je on “predočen” i Ministarstvu finansija. Vukčević je na sjednici kazao da je čuo da postoji drugo rješenje inspekcije ali da ga nije dobio.

Bonus video: