U Baru usvojen Završni račun za 2013.

"Dajte da povučemo saglasnost za prodaju Kraljičine plaže pod ovakvim uslovima, promijenimo ih i postignimo cijenu ne samo da Bar otplati sve dugove, već i da zaradi", rekao je Vujošević
0 komentar(a)
SO Bar, Foto: Anto Baković
SO Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 27.11.2014. 20:07h

I pored žestokih kritika opozicije, odbornici DSP i SDP su danasu SO većinom glasova usvojili Završni račun za 2013.

Savo Vujošević (DF) ustvrdio je da se u finansijskim izvještajima opštine ne vodi računa o standardima, da je dug Opštine prebacio 29 miliona eura i da je neozbiljno pred kraj godine pričati o rebalansu budžeta „kada je to trebalo završiti najkasnije do oktobra“.

"Dajte da povučemo saglasnost za prodaju Kraljičine plaže pod ovakvim uslovima, promijenimo ih i postignimo cijenu ne samo da Bar otplati sve dugove, već i da zaradi", rekao je Vujošević.

Predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić reagovao je da dug nikako ne prelazi preko 19,8 miliona eura, jer iz kredita koji su pominjani još nijesu povučena sredstva. Sugerišući da se ubuduće „pažljivije planira budžet“, Zarija Franović (DPS) je pohvalio ostvarenje tekućeg budžeta sa 104 posto „što je izvanredan rezultat“. U sklopu iste diskusije, jednoglasno je usvojen Izvještaj Odbora za finansije i privredu koji je Agenciju za investicije zadužio da u planiranju kapitalnog budžeta za 2015. obavezno ukalkuliše komunalno opremanje područja sa kojeg se ubire novac od komunalija.

Jednoglasno je prošla odluka o zatvaranju i saniranju neuređenog odlagališta otpada Ćafe koje će, rekao je v.d.sekretara za planiranje prostora Đuro Karanikić, biti obavljeno novcem iz evropskih fondova do 31. decembra 2017. Snežana Jonica (SNP) j e podsjtila da je deponija zatvorena još 2003. i da zato treba voditi računa o tome kako se pišu odluke, dok je Franović upoznao odbornike da je samo u 2008, barsko komunalno preduzeče odvoz smeća na Livade u Podgoricu u platilo 590.000 eura.

Nakon što je u predlogu dopune dnevnog reda Vujošević tradicionalno zatražio da SO povuče saglasnost za prodaju Kraljičine plaže, u izjašnjavanju o tome osam odbornika SDP bili su uzdržani, pa je DPS bio „neriješen“ sa opozicijom-13:13, a Vujoševićev predlog nije prošao. Sjednica je popodne prekinuta i biće nastavljena u ponedjeljak.

Bonus video: