U Budvi za trećinu manje gostiju nego prošle godine

Turistički radnici kažu da je razlog pada posjete otkazivanje festivala \'Pjesma Mediterana\' koji je prošle godine privukao ekipe 200 medijskih kuća i mnogo turista
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2011. 11:01h

Na budvanskoj rivijeri trenutno odmara nešto manje od 10 hiljada gostiju, što je za trećinu manje nego početkom juna prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Budve.

Prema riječima menadžera za odnose sa javnošću TO Budva Tanje Drašković u Budvi je prošle godine na isti dana bilo registrovano gotovo 14.000 posjetilaca.

"Razlog ovakvog pada i pored veoma dobrog bukinga u hotelima duž budvanske rivijere je ovogodišnji izostanak festivala 'Pjesma Mediterana'. Naime u istom periodu prethodne godine u Budvi je pored mnogobrojnih izvođača posjetilo više od 200 medijskih kuća iz regiona koje su pratile dešavanja na Festivalu uz veliki broj turista...", rekla je Drašković,

Organizatori su ovogodišnje održavanje Festivala odložili zbog finansijskih problema.

Drašković je rekla da iako ovonedjeljni statistički podaci ukazuju na smanjenje posjete turista, predviđanja su izuzetno pozitivna za naredni period, kada se očekuje stalni porast broja turista u odnosu na predhodnu godinu.

Hotelijeri su ugostili 6.500 gostiju što je za 29 odsto manje nego lani, dok u privatnom smještaju je registraovano 3.400 gostiju, 31 odsto manje nego početkom juna prošle godine.

Galerija

Bonus video: