U novcu i opremi podijeljeno 27.520 eura

Novogodišnje paketiće dobilo je 1.548 djece
0 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.02.2016. 20:23h

Donacijama od 9.212,08 € institucijama socijalne njege - Domu starih Grabovac Risan (2.000€), Domu starih Bijelo Polje (2.000€), Zavodu Komanski most (2.000€), Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju Podgorica (1.212,08) € i Centru za prava djeteta (2.000€) okončana je humanitarna akcija „Praznici za sve“, koju su u prethodna dva mjeseca organizovali Poreska uprava, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad Podgorica uz pomoć preko 60 urednih poreskih obveznika, koji su donacijama pomogli projekat.

U prvoj fazi projekta donirano je 10.337,08 u novcu i 7.970 eura u proizvodima. Novogodišnje paketiće dobilo je 1.548 djece iz Zavoda za gluho-nijemu djecu, hraniteljskih porodica, Doma za djecu “Mladost” Bijela, lica smještena u dnevnim centrima za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, korisnci JU “Komanski most”, dva resursna centra i četiri udruženja za lica sa smetanjama u razvoju u glavnom gradu, kao i djeca iz udaljenih seoskih područja na teritoriji glavnog grada.

Donacije u opremi - sanitetski materijal, aparati za mjerenje pritiska, posteljina i slično, uručene su domovima za stare u Risnu i Bijelom Polju, te dnevnim centrima za stare u Danilovgradu i Nikšiću. Posebna donacija televizor i garnitura namještaja uručena je Centru za rehabilitaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

Prema smjernicama Ministarstva rada i socijalnog staranja socijalno ugroženim porodicama u opštini Petnjica dodijeljena su dva šporeta, dva kauča, dvije sudopere i dva usisivača vrijednosti od 1.000 eura. Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju Plav uručen je zamrzivač vrijedan 300 eura. Pojedinačne donacije od po 150 eura, na osnovu javnog poziva dobila su socijalno ugrožene osobe M.V. i A.J.

U okviru akcije, kako je saopšteno iz PU na čijem čelu je Miomir M. Mugoša, Ministarstva i Glavnog grada, prikupljeno je ukupno 27.520 eura.

Bonus video: