U Plantažama se zapošljavaju djeca direktora i članova DPS-a

Ovo je primjer da djeca brojnih šefova i direktora ne moraju čekati posao, već im je siguran u „maminim i tatinim“ firmama
89 pregleda 0 komentar(a)
Vukotić, Maraš, Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Vukotić, Maraš, Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.11.2011. 09:27h

Najuspješnija državna kompanija, „Plantaže“ još jedna je od onih koje se mogu nazvati familijarnim po zapošljavanju i gdje za određene odluke može važiti ona: „Neka ostane u krugu porodice“.

Primjer da djeca brojnih šefova i direktora ne moraju čekati posao, već im je siguran u „maminim i tatinim“ firmama.

Rukovodstvo zapošljava članove svojih i porodica kolega, rođake, prijatelje, a privilegije u utvrđivanju zarada najbolje su poznate podobnim u vladajućoj strukturi. Posebno članovima i simpatizerima Demokratske partije socijalista.

Da je tako, u nezvaničnom razgovoru „Vijestima“ saopštili su dugogodišnji zaposleni iz raznih sektora Plantaža.

"Zar stvarno najbolje prosjeke na fakultetima imaju djeca rukovodilaca ili imaju najbolje iskustvo? I da je tako, nevjerovatno je da ih odmah čeka posao, a na birou rada ima toliko mladih ljudi sa izvanrednim prosjekom i godinama su bez radnog mjesta. Naše preduzeće je školski primjer nepotizma", ocijenila je grupa dobro upućenih zaposlenih, sa kojima su „Vijesti“ razgovarale posljednjih sedmica.

Izdvajamo pojedine, od „mora“ primjera familijarnog radnog okupljanja u “Plantažama”, bilo da su stigli po sopstvenim ili zaslugama roditelja i najbližih iz porodice.

Brat izvršne direktorice Verice Maraš angažovan je za administrativnog radnika. Prezime Maraš je zastupljeno na raznim radnim mjestima u Plantažama, bilo da su rođaci ili samo prezimenjaci.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: