U utorak rješenje problema bivših radnika KAP-a?

Bivši radnici Boksita nijesu mogli doći do ministra
2 komentar(a)
skup, KAP, Kovačnica, Prerada, Foto: Zoran Đurić
skup, KAP, Kovačnica, Prerada, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2016. 08:48h

Oko 300 od ukupno 420 bivših radnika Kombinata aluminijuma koji očekuju isplatu otpremnina na osnov posebnog zakona, okupili su se juče ujutro ispred zgrade Ministarstva finansija, a potom se razgovarali sa ministrom Radojem Žugićem koji im nije mogao reći precizno kada će dobiti novac.

Prema riječima Nikole Rakovića, ovlašćenog predstavnika penzionera KAP-a, Žugić prethodno treba da se konsultuje sa ministrima ekonomije i rada Vladimirom Kavarićem i Zoricom Kovačević.

“Pozvan sam u utorak u deset sati na sastanak ministara, a mi ćemo se tog dana okupiti pred zgradom Ministarstva finansija u devet sati”, saopštio je Raković “Vijestima”.

On je istakao da su ministra finansija podsjetili da je novac za isplatu otpremnina od 5,45 miliona eura obezbijeđen Zakonom o budžetu za ovu godinu, kao i da su prethodno na adrese sva tri ministarstva poslali spiskove radnika KAP-a koji potražuju otpremnine.

Jučerašnjem skupu bivših radnika KAP-a prisustvovali su predstavnici 20-ak bivših radnika Prerade, kao i nekoliko radnika Kovačnice.

Ispred zgrade Ministarstva finansija juče ujutro su se pojavili i predstavnici 127 bivših radnika nikšićkih Boksita koji takođe žele da im se isplate otpremnine. Njihov ovlašćeni predstavnik Radivoje Knežević saopštio je “Vijestima” da su ministru finansija još prošle sedmice poslali zahtjev za sastanak, ali do njega juče nijesu mogli doći. Bivšim radnicima Boksita koji imaju privremena rješenja o penzijama uskoro bi trebalo da bude povezan radni staž od 1. jula 2009. do kraja 2010.

“Predstavnici penzionera razgovarali su sa stečajnim upravnikom Boksita Mladenom Markovićem koji nam je kazao da je odobreno da se krene u realizaciju našeg problema, kazao je Mujo Muratović, predstavnik penzionera.

Bonus video: