Ucrtano: Aco Đukanović sada može do 9. sprata

Postavlja se pitanje zbog čega je to urađeno. Đukanović i \'Zetagradnja\' imaće nespornu profitnu korist, kazala je predstavnica MANS-a Ines Mrdović
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 19:12h

Iako su im predstavnici MANS-a ređali zamjerke na predlog da se na mjestu popularne Limenke i Mljekare gradi stambeno-poslovni objekat od 6 do 9 spratova, odbornicima vladajuće koalicije bila je dovoljna prosta većina da to izglasaju bez mnogo polemike.

Tako je usvojen Predlog odluke o izmjenama i dopunama DUP- a “Momišići A-dio zone 5”, iako iz MANS-a tvrde da DUP nije usklađen sa Planom višeg reda, te da je gradska vlast njegovim usvajanjem omogućila da javni interes bude zanemaren.

Zašto se u ovom dijelu grada ukida vrtić?, pitala je Mrdović

Sigurna korist za biznismene

Osim prekoračenja spratnosti, MANS smatrao i da je GUP-om predviđeni zeleni pojas mogao biti planiran na dijelu nekadašnje Mljekare, koja je sada u vlasništvu “Zetagradanje”.

"Postavlja se pitanje zbog čega je to urađeno. Đukanović i 'Zetagradnja' imaće nespornu profitnu korist", kazala je predstavnica MANS-a Ines Mrdović.

Ona je upozorila i da je taj DUP uvršten u dnevni red bez unaprijed dobijene saglasnosti Ministarstva turizma, koja je tek prije par dana stigla.

"Kako ste znali kakav će njihov odgovor biti. Ovo je prototip kako se planiraju DUP-ovi u Podgorici", kritkovala je Mrdović.

Ništa bolja situacija, smatraju u MANS-u, nije ni sa UP-om “Nova varoš - blok E”, gdje povećanje stambenih i poslovnih kapaciteta ne prati razvoj odgovarajuće lokalne infrastrukture.

"Zašto se u ovom dijelu grada ukida vrtić", pitala je Mrdović.

Za sumnju trebaju dokazi

Isprovociran konstatacijama MANS-a, ali i pitanjem odbornika Vladimira Vujovića ko će da odgovara što Mljekara ne radi godinama, replicirao je gradonačelnik Miomir Mugoša.

"Glavni grad je vodio sudske sporove oko naknade imovine kada je došlo do privatizacije Mljekare. Nakon nekog vremena, donijeta je odluka da smo vlasnici zemlje, ali nakon konsultovanja novih zakona mljekara i zemljište pripalo je mljekari, te prema tome Glavni grad nije bio vlasnik te zemlje", rekao je Mugoša.

"A što se tiče pomenutih ljudi, nemojte olako da ih pominjete, nisam njihov advokat već gradonačelnik"

Svako može, poručio je Mugoša, da izrazi sumnju, ali tu sumnju mora da potkrijepi dokazima.

"A što se tiče pomenutih ljudi, nemojte olako da ih pominjete, nisam njihov advokat već gradonačelnik. I ambicije investitora su bile mnogo veće nego što jesu. Što se tiče toga kako smo znali da će Ministarstvo turizma da prihvati ovaj projekat, znali smo zato što je sve urađeno po propisima, a i dokumenta su bila kod njih duži vremenski period", rekao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: