Ugovor zakonit, nismo kriminalci

"Ugovor koji smo zaključili sa firmom Sequoia u odnosu na nas je u potpunosti zakonit i pravno valjan posao. Prodali smo svoju zemlju firmi koja je registrovana u Crnoj Gori pred nadležnim organom"
4 komentar(a)
zgrada Sequoia Kumbor (novina), Foto: Condorcompany.me
zgrada Sequoia Kumbor (novina), Foto: Condorcompany.me
Ažurirano: 28.04.2016. 18:52h

Članovi porodica Malović, Petrović, Pribičević i Todorović reagovali su povodom teksta Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG), koji je objavljen 14. aprila u “Vijestima” pod naslovom “Lanac sumnjivih veza i ugovora”.

“U navedenom tekstu, između ostalog, pišete da je budvansku kompaniju Sequoia osnovala panamska firma Nyxroam Corporation, koja se povezuje sa kontroverznim osobama i da je na taj način Sequoia povezana sa aferom Panama.

Zatim ste pored fotografije direktorke Nyxroam Corporation - Annie Yeap, za koju u tekstu navodite da je otvarala ofšor firme i realizovala sumnjive transakcije za račun državnih funkcionera nekih balkanskih zemalja i kriminalaca, stavili fotografiju ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, u kojem ste jasno prikazali naša imena i dio matičnog broja koji se odnosi na naše datume rođenja, čime ste bez ikakve sumnje u potpunosti otkrili naš identitet. Objavljivanjem naših ličnih podataka u sklopu teksta ’Lanac sumnjivih veza i ugovora’ doveli ste nas u direktnu vezu sa kako Vi navodite nelegalnim poslovima, kriminalcima, tajkunima i sl. Nijesmo javne ličnosti, ne bavimo se politikom, privatnim biznisima niti bilo kojom sferom javnog ili privrednog života, pa da su ovakvi tekstovi i konotacije u vezi naših imena normalni i u opisu posla. Nikad se nismo bavili bilo kakvim nezakonitim, a kamoli kriminalnim radnjama.

Objavljena fotografija ugovora, koja ne dokazuje niti jedan navod iz teksta, imala je i ima samo nepopravljivo štetne posljedice po nas, koji nikakve veze nemamo sa sadržinom teksta. Nije nam jasno zašto naš identitet niste zaštitili i na taj način nas ogradili od cijele ove priče, na isti način na koji ste zaštitili identitet našeg susjeda, koji je takođe istoj firmi prodao zemlju do našeg. Ugovor , koji smo zaključili sa firmom Sequoia u odnosu na nas je u potpunosti zakonit i pravno valjan posao. Prodali smo svoju zemlju, kao mnogi drugi u tom periodu po cijeni koju je diktiralo tržište u tom trenutku, firmi koja je registrovana u Crnoj Gori pred nadležnim organom, ovjerili isti pred sudom i kupoprodajna cijena nam je u cjelosti isplaćena preko žiro računa.

Poznato nam je kao što je moralo biti i Vama da se porijeklo svakog novčanog iznosa preko 10.000 eura provjerava od strane nadležnih organa, naravno nije na nama kao fizičkim licima bilo da provjeravamo - kada nam je novac uplaćen bezgotovinski preko banke. Sada, šest godina nakon zaključenja tog ugovora, mi se u jednoj maloj sredini, kakva je Herceg Novi, posebno Kumbor, Vašom krivicom nalazimo ni krivi ni dužni na stubu srama, kao da smo kriminalci koji su učestvovali u nezakonitim radnjama. Konstantno se pravdajući, izloženi podsmijehu i ogovaranjima, narušenog ugleda. Da bude još gore i naša sigurnost je ugrožena jer ste objavili bez prava podatke o našoj imovini (koji ne odgovaraju realnom sadašnjem stanju), zbog čega sada strahujemo za svoju sigurnost i sigurnost svoje djece. Šteta koju ste nam pričinili većinom je nepopravljiva. Pri tom, naša majka i baba Vjera Todorovićje preminula, te ste povrijedili čast i ugled i upokojene osobe.

Odgovor novinara biće objavljen sjutra

Bonus video: