Ugovoren izvoz žita iz Srbije preko Luke Bar

AD Luka Bar je ove godine na Sajmu bila u okviru jedinstvenog štanda Privredne komore Crne Gore, sa još deset naših kompanija
53 pregleda 2 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.05.2018. 19:17h

Iz AD Luka Bar saopštili su da je tokom upravo okončanog Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na Poslovnom forumu u Privrednoj komori Vojvodine, sa poslovnim partnerima iz Srbije dogovoreno da se žito iz Srbije već od ove godine izvozi na treća tržišta preko barske luke. Na sastanku su bili čelni ljudi Privrednih komora Srbije i Crne Gore, AD Luka Bar, Montecarga, Srbijacarga, te MK grupe i Agrogloba.

"Nakon usaglašavanja cijena prevoza koje su do sada predstavljale prepreku zaovaj posao, zaključeno je da je na pomolu dugoročni poslovni aranžman žitara iz Srbije i Luke Bar. Veliki je značaj ovog ugovorenog posla sa žitaricama nakon dugogodišnjeg prekida, i moramo biti izuzetno zadovoljni efektima našeg učešća na sajmu, obavljenim razgovorima i susretima sa predstavnicima privrednog i političkog života u Srbiji", ocijenio je izvršni direktor luke mr Zarija Franović.

AD Luka Bar je ove godine na Sajmu bila u okviru jedinstvenog štanda Privredne komore Crne Gore, sa još deset naših kompanija. Novosadski sajam, jedan od najvećih u jugoistočnoj Evropi, ove godine okupio je više od 1.500 izlagača iz 30 država, a imao je preko 300.000 posjetilaca.

Bonus video: