Ukidaju se vize za službene i diplomatske pasoše između Crne Gore i UAE

"Pokrenuta je procedura za potpuno ukidanje viza do devedeset dana"
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2014. 19:27h

Ministrii vanjskih poslova Crne Gore u UAE, Igor Lukšić i Abdulah bin Zajed al Nahjan, potpisali su ugovor o ukidanju viza za službene i diplomatske pasoše i protokol o saradnji.

"Crna Gora pokrenula je proceduru za potpuno ukidanje viza do devedeset dana", rekao je Lukšića, a privredna delegacija Emirata posjetiće širom Crne Gore preduzeća koja se bave turizmom, brodogradnjom, proizvodnjom mesa i drvopreradom.

Crogorska strana zainteresovana je za saradnju u oblastima koje se bave energetikom, eksploatacijom nafte i gasa i ulaganja u vazdušni saobraćaj, saopšteno je nakon potpisivanja sporazuma.

TV Vijesti, Svetozar Trebješanin

Emirati u Crnoj Gori vide partnera

Predsjednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić u razgovoru sa šeikom Abdulahom Bin Zajed Al Nahajanom pozdravio je dosadašnje bilateralne odnose dvije države.

"Krivokapić je istakao da raduje sve veće interesovanje investitora iz Emirate za projekte u Crnoj Gori, te da postoji veliki prostor za intenziviranjem ekonomske saradnje", navodi se u saopštenju kabineta Krivokapića.

Ministar šeik Al Nahjan je istakao da Emirati vide u Crnoj Gori partnera na ovim prostorima.

"Vašu državu doživljavamo kao sigurnu i investiciono interesantnu" poručio je Al Nahjan.

Sagovornici su, kako se dodaje, iskazali očekivanja da će u narednoj fazi doći do intenziviranja odnosa Crne Gore i Ujedinjenih Arpaskih Emirta.

Galerija

Bonus video: