Ulcinjska rivijera na sudu izgubila još 860 hiljada eura

Direktor Radomir Zec najavio da će te obaveze platiti Vlada iz državnog budžeta
1325 pregleda 0 komentar(a)
Marković na otvaranju rekonstruisanih hotela koje je zakupila Karisma, Foto: Gov.me
Marković na otvaranju rekonstruisanih hotela koje je zakupila Karisma, Foto: Gov.me

Apelacioni sud potvrdio je dvije presude Privrednog suda donijete u korist nesaglasnih akcionara HTP Ulcinjska rivijera - fonda Trend i bjelopoljske firme Unipred, protiv ulcinjske firme koja treba ukupno da im isplati oko 860 hiljada eura.

Veći dio novca 677.813 eura plus kamate Ulcinjska rivijera treba da isplati fondu Trend za akcije u toj firmi, dok 182.376 eura treba da isplati Unipredu.

Ukupno 44 manjinska akcionara, bili su prije dvije godine nesaglasni sa odlukom skupštine HTP Ulcinjska rivijera da se dio imovine na Velikoj plaži izda u dugoročni zakup, i podnijeli su tužbe Privrednom sudu tražeći da im firma otkupi akcije po cijeni 10,485 eura, koja je važila na dan održavanja skupštine 27. aprila 2017. godine.

“Vijesti” su ranije objavile da će nesaglasnim akcionarima HTP Ulcinjska rivijera po pravosnažnosti presuda morati da isplati iznos oko 2,5 miliona eura, sa uračunatim kamatama.

Izvršni direktor ove većinski državne firme Radomir Mikan Zec ranije je najavio da će Vlada preuzeti obavezu da isplati sve akcionare čije presude postanu pravosnažne i da to neće poremetiti poslovanje kompanije.

Ugovor o zakupu dijela imovine Ulcinjska rivijera i Vlada potpisali su u septembru 2017. sa konzorcijumom Karisma, mimo javnosti. Taj ugovor bi trebalo da postane javan u junu ove godine.

Bonus video: