Umjesto prodaje, zakup zemljišta Montepranca

Tender za prodaju Ulcinjske rivijera, koja ima hotele Olimpik, Belvi i naselje Ada, i dugoročni zakup zemljišta koje koristi hotelsko-turistička kompanija biće objavljen najkasnije do 30. aprila.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2011. 18:50h

Do tada će biti objavljen i poziv za dugoročni zakup zemljišta tivatskog Montepranco-Bokaprodukta, a prioritetan projekat investitora biće izgradnja golf terena.

To je odlučila Tenderska komsija za turizam, mijenjajući modele privatizacija nakon što je nedavno propala prodaja većinskih državnih akcija Montepranca, a krajem 2009. niko nije bio zainteresovan ni za preuzimanje kontrolnog paketa akcija HTP Ulcinjska rivijera.

Interesovanje za kupovinu Ulcinjske rivijere na prethodnom tenderu je izostalo zato što zemljište nije bilo vlasništvo hotelske kompanije, a iz Vlade kažu da sada nema ništa sporno jer ga posjeduje država.

“Zemljište je sada uknjiženo kao državno vlasništvo. Tenderska komisija je zadužila savjetnika za privatizaciju da, uz poziv za prodaju 63 odsto akcija države u Ulcinjskoj rivijeri, obuhvati i tender za davanje u zakup na 90 godina zemljište od 266 hiljada plus deset hiljada kvadrata koje sada koristi Ulcinjska rivijera”, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bonus video: