Uniji poslodavaca priznanje Stvaratelji za stoljeća

Kako se navodi, osnovni cilj Projekta „Stvaratelji za stoljeća“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sjutrašnjice, „čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme“
3 komentar(a)
Unija poslodavaca Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Unija poslodavaca Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.03.2015. 17:39h

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) dobitnik je priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za razvoj preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za prošlu godinu.

Drugi Regionalni samit „300 najboljih“, kako su rekli iz UPCG, biće održan 27. i 28. marta u Dubrovniku, a na svečanosti će biti dodijeljene nagrade i priznanja „Stvaraoci za stoljeća“ za razvoj preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za 2014. godinu.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose sa javnošću projekta, krajnji i opšti cilj projekta je promovisanje ogromnog značaja preduzetništva za ekonomski i sveukupan društveni razvoj i doprinos razvoju preduzetništva.

Regionalni samit preduzetnika, kako se navodi, predstavlja događaj na vrhu svih onih koji na bilo koji način, dirketno ili indirektno, doprinose razvoju i kreiranju pozitivne slike o preduzetništvu.

„Samit će na jednom mjestu okupiti osobe koje predvode ekonomski i društveni razvitak, koje u svaki privredni i ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode... da druge motivišu na stvaralački rad“, kaže se u saopštenju.

Oko 120 učesnika Samita razgovaraće dva dana o budućnosti preduzetništva i mogućnostima njegovog unapređenja, a biće usvojen i tekst Povelje za razvitak preduzetništva koja će predstavljati osnov buduće promocije interesa i ciljeva poduzetnika na prostorima Jugoistočne Evrope.

Paralelno sa Samitom, biće održane i završne svečanosti dodjele nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ najzaslužnijim za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope.

Kako se navodi, osnovni cilj Projekta „Stvaratelji za stoljeća“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sjutrašnjice, „čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme“.

„Da bi se postigao konačan cilj za 2014. godinu i dodijelile nagrade i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ zaista najzaslužnijim, organizatori su prošli dug put i realizovali zahtjevnu i krajnje transparentnu proceduru – što nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja ističe kao posebnu vrijednost“ , naglasio je zamjenik predsjednika Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, Siniša Zarić.

Bonus video: