Uniprom: Nismo odustali od fabrike u stečaju, tražimo otklanjanje spornih pitanja

Uniprom je bespovratno izgubio 400.000 eura uplaćenih još 2014. godine na ime prve rate, sa stečajna uprava vrlo brzo će objaviti novi oglas za prodaju iste imovine
178 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Veselin Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.01.2018. 20:19h

Kompanija Uniprom je zainteresovana za Preradu, ali samo i isključivo pod uslovom da se potpuno riješe imovinsko-pravna pitanja, kao i pitanja pristupnih puteva“, rečeno je “Vijestima” iz kompanije kojom gazduje biznismen Veselin Pejović.

Dan ranije “Vijesti” su pitale zašto kompanija Uniprom nije uplatila preostalih 1,1 milion eura za kupovinu dijela imovine Prerade u stečaju, prema ugovoru iz 2014. i kada je raskinut taj ugovor.

“Vijesti” su objavile da je stečajna uprava Prerade, bivše fabrike Kombinata aluminijuma, raskinula kupoprodajni ugovor zaključen 4. septembra 2014. godine sa kompanijom Uniprom koja nakon četiri godine isčekivanja nije uplatila preostalih 1,1 milion eura za kupovinu Valjačkog stana i Livnice za trake, dvije organizacione cjeline bivše prerađivačke fabrike.

Uniprom je bespovratno izgubio 400.000 eura uplaćenih još 2014. godine na ime prve rate, sa stečajna uprava vrlo brzo će objaviti novi oglas za prodaju iste imovine.

U skladu sa odredbama kupopodajnog ugovora prije više od mjesec, stečajna uprava je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, poslala posljednje upozorenje Pejoviću da u roku od osam dana uplati preostali iznos novca ili će u suprotnom ugovor biti raskinut.

Iz stečajne uprave su tada Pejoviću predočili da su oni postupili u skladu sa ugovorenim obavezama i predmetne nepokretnosti oslobodili svih tereta i ograničenja, i da su sa njihove strane bili ispunjeni uslovi da Uniprom uplati preostali dio kupoprodajne cijene.

Iz stečajne uprave Prerade su Pejoviću predložili, imajući u vidu dosadašnje iskustvo i probleme koji se javljaju prilikom uknjižbe imovine u statusu korišćenja (jer ih osporava zaštitnica imovinsko-pravnih interesa) da se ostatak cijene isplati na račun Privrednog suda sve do konačnosti rješenja o upisu prava svojine na nepokretnostima.

Uniprom to nije prihvatio, niti uplatio 1,1 milion zbog čega je stečajna uprava raskinula ugovor što su “Vijesti” i prenijele.

Bonus video: